Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Ogier két szakaszsikert is elkönyvelhetett a múlt hétvégi Korzika Rallyn, azonban műszaki problémák miatt le kellett mondania a végső győzelemről. A négyszeres világbajnok továbbra is vezeti a bajnokságot, de szeretné, ha csapata megoldást találna a technikai hibákra.

Miután a Citroenes Kris Meeke szombaton az élről kényszerült feladni a versenyt, Thierry Neuville örökölte meg a vezető helyet. Sebastien Ogier ekkor csupán 2,2 másodperccel maradt el a Hyundai belga pilótájától. A szombati nap utolsó szakaszán a francia pilóta Ford Fiesta WRC-jéből elment a hidraulikus nyomás, ami miatt 36,7 másodpercet veszített, és csak a tizenegyedik időt érte el. Vasárnap újabb technikai hibák jelentkeztek Ogier autóján, ezúttal elektromos problémák hátráltatták. A Hyundaios Dani Sordo kihasználta a helyzetet, és megelőzte a franciát az összetettben, azonban a Power Stage-en Ogier visszavette a második helyet a spanyoltól.

„A Korzika Rally határozottan egy hullámvasút volt számunkra.” –kezdte Ogier. „ Vagy lent, vagy fent voltunk az egész hétvége során. Szerencsére sikerült célba érnünk, és értékes pontokat szereztünk. Jobban alakultak a dolgok, mint amire számítottam, de a technikai hibák nagyban befolyásolták az eredményünk alakulását. Ez kiábrándító, különösen azért, mert egy izgalmas csatát vívhattunk volna Thierryékkel az első helyért.”

170413 ogier n2

„A sebességünk meg volt ahhoz, hogy harcba szálljunk a győzelemért, de akadtak műszaki hibák, ráadásul nem csak a mi Fiestánknál, hanem a csapattársaim autóiban is jelentkeztek problémák. Ezek olyan dolgok, amin a csapatnak keményen kell dolgoznia. Nem akarjuk még egyszer átélni ezt a helyzetet, és nem szeretnénk ilyen stresszes helyzetbe kerülni a jövőben.”

Sebastien Ogier 88 ponttal vezeti jelenleg a bajnokságot, ahogy csapata, az M-Sport is a konstruktőri tabella éléről várja a soron következő Argentin Rallyt.

A bajnokság állása négy fordulót követően:

1. Sebastien Ogier   88
2. Jari-Matti Latvala   75
3. Thierry Neuville   54
4. Ott Tänak   48
5. Dani Sordo   47

1. M-Sport WRT   129 pont
2. Hyundai Motorsport   105
3. Toyota Gazoo Racing WRT   79
4. Citroen Total Abu Dhabi WRT   71

 


További híreink a rally világából