Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Volkswagen Motorsport tavaly év fordított hátat a rally világbajnokságnak, most azonban bejelentették, hogy szeptemberben elkezdik tesztelni az R5-ös versenyautójukat, amely az új generációs Polo utcai változatának alapjaira épül.

A Skoda Fabia R5-ösöket is hajtó 1,6-os turbómotor továbbfejlesztett változatát építik majd be a Polo-ba. A cseh márka része a Volkswagen családnak, és jelenleg a WRC 2 domináns szereplője, mivel az elmúlt 14 futamból 13-at Skodás pilóta nyert meg.

Azt egyelőre nem erősítette meg a Volkswagen, hogy mikor láthatjuk majd versenykörülmények között az új R5-ös Polo-t, de szeretnék, ha az autó már 2018-ban elérhető lenne az ügyfelek számára.

170329 polor5 n2

„Jó látni azt, hogy a szakembereink mennyire elkötelezettek és motiváltak az új kihívások miatt. A naptárunk tele van, mivel jelenleg olyan feladatokra kell koncentrálnunk, mint az új Polo R5 fejlesztése. Emellett a 2016-os Polo R WRC-k iránt is nagy az érdeklődés, amellyel Sebastien Ogier megszerezte a negyedik világbajnoki címét.” -mondta a Volkswagen Motorsport igazgatója, Sven Smeets.

 


További híreink a rally világából