Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Mads Ostberg a Svéd Rallyn állt először rajthoz az új generációs Ford Fiesta WRC-vel, azonban Mexikóba nem utazott el gyermeke születése miatt. A norvég pilóta eredetileg csak a mexikói versenyt tervezte kihagyni, most mégis bejelentette, hogy a Korzika Rallyn sem indul, mivel nem tud kellően felkészülni a szezon első aszfaltos futamára.

„Néhány napja vált világossá számunkra, hogy nem garantált az, hogy megérkezik az autónkhoz a megfelelő felfüggesztés, és így nem marad időnk tesztelni aszfalton a Korzika Rallyra.” –kezdte Ostberg. „Nincs értelme annak, hogy tesztelés nélkül részt vegyünk ezen a versenyen, és hogy csak autókázzunk a szakaszokon. Így még pár hétig élvezhetem a „szülési szabadságot”, mielőtt részt veszünk az Argentin Rallyn, ahol már egy jó eredményt akarunk elérni. Számomra Argentína lesz a következő verseny, így arra koncentrálok. Úgy tervezzük, hogy itt Európában tesztelünk majd murvás körülmények között, de lehetséges, hogy a futam előtt Argentínában is kipróbálom majd a kocsit.”

170327 ostberg n2

Ostberg a múlt héten Norvégiában beült a volán mögé, és különböző futóműbeállításokat is kipróbált.

„A hó és a jég nem igazán jellemző a szezon jelentős részére, de volt néhány dolog, amit Svédországban nem tudtunk kipróbálni, mivel az autó késve érkezett meg, és így a futam előtt nem maradt időnk a tesztelésre. Miután az elmúlt napokban vezettem a Fiestát Norvégiában, éreztem, hogy jelentős lépéseket tettünk a beállítások területén.” –tette hozzá Mads Ostberg.

A 2017-es rally-világbajnokság negyedik fordulóját, a Korzika Rally április 6-9. között rendezik meg, míg Argentína április végén látja majd vendégül a WRC mezőnyét.

 


További híreink a rally világából