Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az idei Junior WRC mezőnye a Lengyel Rallyn és a Wales Rally GB-n is bizonyíthat.

Az Akropolisz Rally helyett Lengyelország ad otthont a JWRC második fordulójának, mivel Görögország az idén nem szerepel a WRC kalendáriumban. A walesi verseny, amely a bajnokság zárófutama lesz, Spanyolországtól veszi át a rendezést.

A hat fordulóból álló sorozat Lengyelországon és Walesen kívül még Portugáliába, Finnországba, Németországba és Franciaországba látogat el.

A bajnokságban 28 éven aluliak vehetnek részt (1986. január 1. után született pilóták), akik a Michelin gumiabroncsokkal ellátott Citroen DS3 R3 versenyautókkal szerepelnek. A kocsikat az FIA által kijelölt szállító látja el üzemanyaggal.

51 és 70 közötti rajtszámmal fognak menni a regisztrált versenyzők, akik automatikusan bekerülnek az FIA WRC 3 bajnokságába.

A végső győztes esélyt kap, hogy 2015-ben egy Citroen DS3 R5-el versenyezzen a WRC 2 kategóriában. 2013-ban Pontus Tidemand lett a JWRC győztese.

A JWRC 2014-es naptára:
Portugál Rally – április 3-6.
Lengyel Rally – június 26-29.
Finn Rally – július 31 - augusztus 3.
Német Rally – augusztus 21-24.
Francia Rally – október 2-5.
Wales Rally – november 13-16.


További híreink a rally világából