Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A múlt hétvégi Mexikó Rallyn Kris Meeke emlékezetes győzelmet aratott, Sebastien Ogier és Thierry Neuville előtt. Ez azonban egyelőre még csak ideiglenes végeredmény, mivel Ogier sebességváltóját szabálytalannak találták a versenyt követő technikai ellenőrzésen.

A Mexikó Rally után Sebastien Ogier Ford Fiesta WRC-jének a sebességváltóját könnyebbnek találták a megengedetnél. Az M-Sport egyelőre nem reagált a hírre, azonban az FIA az Autosport magazinnak megerősítette, hogy a kérdéses alkatrészt már leplombálták, és hamarosan elküldik Genfbe, hogy az FIA technikai ellenőre, Jerome Toquet is megvizsgálja. Az várhatóan már az április 6-9 között megrendezésre kerülő Korzika Rally előtt kiderül, hogy Ogier megtarthatja-e az ezüstérmes helyét.

170314 ogier n2

Ha a négyszeres világbajnok elveszíti a Mexikó Rallyn szerzett 22 pontját, akkor azzal visszacsúszik a bajnokság harmadik helyére, közvetlenül csapattársa, Ott Tänak mögé, a vezető pozíciót pedig a Toyotás Jari-Matti Latvala örökölné meg.

 


További híreink a rally világából