Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A 2017-es rally-világbajnokság harmadik futamán összesen 29 páros áll rajthoz. A nevezési listán sem Andreas Mikkelsen, sem Mads Ostberg neve nem szerepel.

A márciusi viadalon tizenegy új generációs World Rally Car lesz látható. Az M-Sport-os Sebastien Ogier, Ott Tänak és Elfyn Evans mellett az olasz Lornezo Bertelli is Ford Fiesta WRC-vel fog rajthoz állni a murvás versenyen. Mads Ostberg nem szeretne lemaradni kisfia születéséről, ezért kihagyja a Mexikó Rallyt, és felesége, Beate mellett lesz ez idő alatt. „Régóta tervezzük ezt. Nem akarok távol lenni Beate-tól, amikor világra hozza az első gyermekünket. Azt már tudjuk, hogy kisfiú lesz, és Mons lesz a neve. Legközelebb majd az áprilisi Korzika Rallyn fogok versenyautóba ülni.” –árulta el Ostberg.

170223 mexico n2

A Hyundai Motorsport a megszokott felállásban utazik el Mexikóba. Az i20 Coupe WRC-ket Thierry Neuville, Hayden Paddon és Dani Sordo fogja vezetni. A Toyota Gazoo Racing továbbra is két Yaris WRC-vel indul, Jari-Matti Latvala-val, valamint Juho Hänninennel a volánnál. A Citroen Racing ezúttal csak két autót küld csatába. A francia csapat előző két futama nem alakult túl jól, így Yves Matton, az alakulat vezetője reméli, hogy Kris Meeke és Stéphane Lefebvre ezúttal sikeresebb lesz a C3 WRC-vel. A csapat harmadik pilótája, Craig Breen ez alkalommal nem áll rajthoz.
A WRC Trophy-ban egyedül az ukrán Valeriy Gorban nevezett a Mini John Cooper Works WRC-vel.  

A WRC 2-ben 5 páros indul. Pontus Tidemand, Hubert Ptaszek és Benito Guerra Skoda Fabia R5-tel, míg Eric Camilli és Pedro Heller Ford Fiesta R5-tel nevezett.   

A 14. Rally Guanajuato Mexico teljes nevezési listája itt található.

 


További híreink a rally világából