Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Volkswagen kiszállása után, Andreas Mikkelsen szeretett volna privát színekben versenyezni a 2017-es specifikációjú Volkswagen Polo R WRC-vel, azonban az FIA nem engedte utólag homologizáltatni az autót.

Mikkelsen a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn a Skoda Motorsport R5-ös Fabiájával állt rajthoz, és kategória-győztesként fejezte be a futamot. Svédországban nem indult, és a Mexikó Rally nevezési listáján sem szerepel, de várhatóan még láthatjuk majd a norvég pilótát a Skoda volánja mögött a 2017-es szezonban.

„Nem tudom mi mást tehettem volna még, hogy versenyezhessek az idei évben.” –kezdte Mikkelsen az autosport.com-nak. „Gyakorlatilag végig a bajnokság második helyén álltam, és megnyertem az utolsó futamot. Alapvetően minden rosszul alakult, és az FIA végső döntése még egy pofon volt a számomra. Be akartam volna ülni egy 2017-es kocsiba. Meg volt a keretem egy 2016-os autóra, de ez nagyon sokba kerülne és csak a nyolcadik helyért csatázhatnék vele. Ez így nem igazán éri meg. Hogy őszinte legyek, én egy profi pilóta vagyok, és nem hiszem, hogy fizetnem kellene azért, hogy versenyezhessek. Korábban ez így volt, de nem akarom, hogy ez újra így legyen. Nagyon rossz fényt vetne erre a sportra, ha ezt csinálnám. Nem hiszem, hogy bárkinek is bizonyítanom kellene az Ausztrál- és a Monte-Carlo Rally után.”

170222 mikkelsen n2

Mikkelsen 2018-ban szeretne ismét gyári versenyző lenni, és harcba szállni a bajnoki trófeáért.

„Most lehetőségem van körülnézni, és kialakítani magamban egy képet, hogy hol lenne a legjobb helyem 2018-ban, amikor is vissza akarok térni és harcba akarok majd szállni a világbajnoki címért.” –tette hozzá Andreas Mikkelsen.

 


További híreink a rally világából