Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Citroen Racing egy év kihagyás után tért vissza a rally-világbajnokságba, azonban nem sikerültek túl jól az eddigi futamok a francia alakulat számára. Yves Matton, a csapat első embere elismerte, hogy a folytatásban még keményebben kell majd dolgozniuk.

A szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn Kris Meeke nem ért célba, míg a másik C3 WRC-vel induló Stéphane Lefebvre csak a kilencedik lett. A csapat harmadik pilótája, Craig Breen egy DS3 WRC-vel ment, és ő az ötödik pozícióban teljesítette a távot. Svédországban Kris Meeke ismét pont nélkül maradt, míg Craig Breen ezúttal megkapta a C3 WRC-t, és megismételte a hercegségbeli eredményét, vagyis az ötödik helyen ért célba. Stéphane Lefebvre a havas viadalon a DS3 WRC volánja mögött szerepelt, és a nyolcadik pozícióban zárta a futamot.

„Tisztában vagyunk vele, hogy mi az, amiben javulnunk kell, hogy versenyképesek legyünk.” –kezdte Matton.A következő futamokra történő felkészülések során még keményebben fogunk dolgozni.  Nyilvánvalóan van még tennivalónk, hogy a maximumot ki tudjuk hozni az autóból bizonyos körülmények között. Ezeken a felületeken az első körben megvolt a tempónk, de meg kell vizsgálnunk, hogy a második körre miért érezték magukat kényelmetlenebbül a versenyzőink vezetés közben.”

170218 citroen n2

Matton reméli, hogy a soron következő Mexikó Rally murvás szakaszain már jobban fognak teljesíteni a pilótái, mint a havas futamokon.

„Kris nehezen tudott nyugodt maradni az autóban, amikor különböző útfelületekkel szembesült. Ilyen körülmények között nem egyszerű az önbizalmát növelni. Jó esélyt látok arra, hogy ez Mexikóban másként lesz, mivel ott az egész verseny alatt sokkal egységesebb az útfelület." -árulta el Yves Matton.

 


További híreink a rally világából