Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Volkswagen Motorsport a 2016-os Ausztrál Rally után kiszállt a rally-világbajnokságból, annak ellenére, hogy már gőzerővel dolgoztak a 2017-es specifikációjú Polo R WRC-n.

A Volkswagen kivonulása után felreppentek a hírek, hogy privát csapatok által mégis ott lehetnek majd a mezőnyben az idei Polo WRC-k, azonban a hannoveri alakulat nem homologizáltatta az autót a január 1-jei határidőig. A múlt hónapban Monacóban tárgyalóasztalhoz ültek a csapatvezetők és az FIA emberei, hogy megvitassák a német gyártó World Rally Car-jainak homologizációs kérdését. Januárban nem született döntés, most azonban az FIA kimondta a végső szót, miszerint nem engedik utólag homologizáltatni a technikát.

170207 polowrc n2

A Volkswagen Motorsport igazgatója, Sven Smeets a következőket mondta az autosport.com-nak: „Miután privát csapatok érdeklődtek az autóink iránt, megkerestük az FIA-t, hogy homologizáltatnánk a 2017-es Volkswagen Polo World Rally Car-t, hogy bérbe adhassuk privát versenyzőknek és csapatoknak. Most már biztos, hogy a jelenlegi szabályok miatt ez nem fog megtörténni. Teljes mértékben elfogadjuk ezt a döntést, de ugyanakkor nagyon sajnáljuk azokat az ügyfeleinket, akiket így nem tudunk kiszolgálni. Szeretnénk megköszönni az FIA-nak a konstruktív tárgyalásokat.”

A Volkswagenes pilóták közül csak Andreas Mikkelsen nem talált magának gyári ülést az idei évre, így a norvég pilóta szeretett volna rajthoz állni az új Polo WRC-vel. Az FIA döntése után Mikkelsen továbbra is a kénytelen lesz a WRC 2-ben szerepelni az idei évben a Skoda Motorsport színeiben.

 


További híreink a rally világából