Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Ford 2013 óta nem indít gyári csapatot a rally-világbajnokságban, azonban Sebastien Ogier múlt heti sikere után felröppentek a hírek, hogy a ’kék ovális’ márka a közeljövőben visszatérhet a sorozatba.

A Ford Performance globális igazgatója, Dave Pericak személyesen is jelen volt a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn, ahol Sebastien Ogeir az M-Sport Ford Fiesta WRC-jével diadalmaskodni tudott, míg Ott Tänak a harmadik helyen ért célba. Forddal legutóbb öt éve, 2012-ben tudtak futamot nyerni, mégpedig Jari-Matti Latvala a Wales Rallyn.

170128 ford n2

„Ez volt az első alkalom, hogy ellátogattam egy WRC futamra, és lenyűgözött, amit ott láttam.” –kezdte Pericak. „Évek óta képviseltetjük magunkat az autósport különböző területein; az amerikai GRC-ben, a WRX-ben, de most a WRC-s terveink is előtérbe kerültek. A teljesen új kocsik és új szabályok miatt izgalmasnak ígérkezik a szezon, és azzal, hogy Sebastien az autónkkal megy, egy álmunk vált valóra. Nagyon izgatottak vagyunk, mivel ez sokat jelent számunkra.”

Pericak nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a Ford hamarosan visszatér a WRC-be: „Azért vagyunk itt, hogy szétnézzünk. Együttműködünk Malcolm Wilsonnal - aki remek munkát végez, és most átgondoljuk, hogy miként folytathatnánk vele a munkát.”

 


További híreink a rally világából