Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Ari Vatanen fia, Max is szerepelni fog a rally világbajnokság új sorozatában. Az ifjú Vatanen egyike annak a tizenkét fős mezőnynek, akik az új DMACK Fiesta Kupában fognak versenyezni.

A Vatanen név a ’70-es években tűnt fel a világbajnokságon. Ari Vatanen 1981-ben megnyerte a bajnoki címet a Rothmans Rally Team Ford Escort RS 1800-asával. Később a Peugeot és a Subaru pilótája is volt a legendás finn.

„Ez a legjobb választás egy olyan fiatal pilóta számára, mint amilyen én vagyok, hogy igazi WRC-s tapasztalatokat szerezzen. A versenyek elég intenzívek lesznek, de hatalmas lehetőséget kapunk, hogy lenyűgözzük az embereket, és még ott van a fantasztikus díj is, amiért hatalmas csatákat fogunk vívni.” – nyilatkozta Max Vatanen.

Arra a kérdésre, hogy a Vatanen név előnyt vagy hátrányt fog jelenteni számára, a 23 éves versenyző a következőket mondta: „Mindkettő, de remélem, hogy a végén majd azt tudom mondani, hogy több előnnyel járt, mint hátránnyal.”

„Ennek az a jó oldala, hogy az emberek tudják, hogy ki is vagy, de van negatív része is, mégpedig, hogy hatalmas az elvárás a név miatt. Sokan úgy gondolják, hogy a gyerek olyan lesz, mint az apja, de persze ez nem ilyen egyszerű.” – tette hozzá Max.


A DMACK sorozat bajnoka esélyt kap a bizonyításra egy Ford Fiesta R5-el a WRC2 kategóriában, a 2015-ös szezonban.

Max-nek olyan ellenfelei lesznek mint a brit rally-bajnokság élmenője, Tom Cave, valamint a korábbi JWRC versenyzők, Jose Suarez és Yeray Lemes.

A DMACK Fiesta Kupa pilótái először majd az áprilisi Portugál Rallyn bizonyíthatnak. Később Lengyelországban, Finnországban, Németországban és Franciaországban láthatjuk ezt a kategóriát.

A DMACK Fiesta Cup mezőnye:
Nicolas Amiouni (24), Libanon
Tom Cave (22), Nagy-Britannia
Ghislain De Mevius (25), Belgium
Quentin Gilbert (24), Franciaország
Szymon Kornicki (31), Lengyelország
Yeray Lemes (26), Kanári-szigetek
Sander Parn (21), Észtország
Allan Popov (27), Oroszország
Nils Solans (21), Spanyolország
Jose Suarez (23), Spanyolország
Leo Urlichich (28), Kanada
Max Vatanen (23), Finnország


További híreink a rally világából