Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Monte-Carlo Rally szervezői megerősítették a hírt, hogy életét vesztette az a néző, akit tegnap este Hayden Paddon elsodort a futam nyitószakaszán.

Hayden Paddon az első, Entrevaux - Ubraye 21.25 kilométeres gyorsaságin egy bal kanyarban megcsúszott, és felborult. A Hyundai i20 Coupe WRC legénysége épségben megúszta az esést, azonban egy nézőt elsodortak. A baleset után a rendezők törölték a szakaszt, a sérültet pedig mentőhelikopterrel a nizzai kórházba szállították. A verseny szervezői az éjszaka folyamán egy közleményt adtak ki, amelyben megerősítették, hogy a sérült személy elhunyt:

„Az Automobile Club de Monaco sajnálattal közli a 4-es rajtszámú versenyautó (Paddon / Kennard) esetével kapcsán, hogy a sérült nézőt mentőhelikopterrel Nizzába szállították. Annak ellenére, hogy az egészségügyi személyzet a tudása legjobbját nyújtotta, sajnos a néző életét nem tudták megmenteni. A baleset okainak kivizsgálása már elkezdődött, az érintettek pedig mindenben segítik majd a hatóságok munkáját. Mély együttérzésünket és részvétünket fejezzük ki a családnak és a barátoknak a tragédia miatt.”

170120 monte n2

A Hyundai Motorsport is egy közleményt adott ki a baleset után: „A Hyundai Motorsportot mélyen elszomorítja az az eset, ami a Monte-Carlo Rally csütörtök esti nyitószakán történt. A baleset akkor történt, amikor Hayden Paddon - John Kennard páros a 4-es rajtszámú Hyundai i20 Coupe WRC-vel egy fekete jégfolton megcsúszott, majd a partoldalnak csapódott. A csapat és a versenyzőpáros ígéretet tett, hogy mindenben segíteni fogja a hatóságokat a vizsgálatok során. A Hyundai Motorsport őszinte részvétét fejezi ki az elhunyt szurkoló családjának és hozzátartozóinak.”

Hayden Paddon Twitteren fejezte ki sajnálatát: „Hihetetlenül szomorú vagyok a mai eset miatt, gondolatban az érintett személy családjával és barátaival vagyok. Nagyon nehéz ennél többet mondani ebben a pillanatban, mivel még mindig a történések hatása alatt vagyunk. Sajnálom a családot, a szurkolókat és a sportunkat.”


További híreink a rally világából