Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A január 19-én kezdődő Monte-Carlo Rallyval elstartol a 2017-es rally világbajnokság. A szezonnyitóra összesen 74 páros nevezett, amelyből 12-en WRC-vel, 27-en pedig R5-össel vágnak neki a távnak.

Az már az elmúlt hetekben eldőlt, hogy az M-Sport színeiben Sebastien Ogier és Ott Tänak fog versenyezni. A nevezési listából kiderül, hogy a cumbriai alakulat is három autóval fog szerepelni. Ogier és Tänak mellett Elfyn Evans fogja képviselni a ’kék ovális’ márkát (Tänak és Evans 2015-ben már voltak csapattársak az M-Sportnál). A francia és az észt pilóta Michelin abroncsokon fog versenyezni, míg Evans autójára a DMACK gumijai kerülnek fel.

A Hyundai nem változtatott a csapatösszeállításán, így Hayden Paddonra, Thierry Neuvillere és Dani Sordora bízzák az i20 Coupé WRC-ket.

A Citroen egyelőre két új generációs World Rally Car-ral indul. Az egyik C3 WRC-t Kris Meeke, a másikat pedig Stéphane Lefebvre fogja terelgetni. Lefebvre és navigátora, Gabin Moreau először fognak együtt részt venni világbajnoki futamon a tavalyi Német Rallyn elszenvedett balesetük óta. A francia csapat harmadik pilótája, Craig Breen egy DS3 WRC-vel áll rajthoz a hercegségben. Az ír pilóta mellett Jourdan Serderidis-t is egy DS3 WRC-vel láthatjuk majd. A görög pilóta az idén útjára induló WRC Trophy értékelésben fog versenyezni.

A Toyota Gazoo Racing a Citroenhez hasonlóan két autóval kezdi meg a szezont. Az egyik Yaris WRC-vel a Jari-Matti Latvala – Miikka Anttila páros, a másikkal a Juho Hänninen – Kaj Lindström kettős fog menni.

170103 monte carlo n2

Andreas Mikkelsen a WRC 2-ben indul 2017-ben. A norvég pilóta Jan Kopecky és Pontus Tidemand csapattársaként szerepel majd a Skoda Motorsport színeiben. Eric Camilli 2015 után visszatér a WRC 2-be; a fiatal francia egy Ford Fiesta R5-össel bizonyíthat majd. Bryan Bouffier is egy R5-ös Fiestával nevezett a szezonnyitóra, ahogy a tavalyi olasz bajnok, Giandomenico Basso is.

A teljes nevezési lista itt olvasható.

A 2017-es Monte-Carlo Rally január 19-22. között kerül megrendezésre. Összesen 17 gyorsasági vár a mezőnyre, ami 1412 kilométert jelent, amelyből 383 kilométer lesz a mért szakasz.

 


További híreink a rally világából