Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Ogier és Jari-Matti Latvala a Volkswagen távozása után is World Rally Car-ral folytatja a pályafutását, azonban Andreas Mikkelsen a Skoda Motorsport R5-ös Fabiáját fogja terelgetni a 2017-es szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn.

Mikkelsen korábban már versenyzett a cseh márkával; 2011-ben és 2012-ben megnyerte az Intercontinental Rally Challenge-et (IRC) a Fabia S2000-rel, 2012-ben pedig néhány világbajnoki futamon is rajthoz állt a Volkswagen Motorsport által felkészített Skodával.

„A Volkswagen kivonulása után az összes WRC ülés foglalt lett. A 2017-es szezon számomra arról fog szólni, hogy melegen tartsam az overálomat, és hogy helyet keressek magamnak egy jó csapatnál, mivel 2018-ban harcba akarok szállni a bajnoki címért. Egyelőre nem tudom, hogy mit hoz a jövő, de remélem, hogy a lehető legtöbb versenyen ott lehetünk majd. Dolgozunk az ügyön, és tervezzük, hogy melyik futamok jöhetnek szóba 2017-ben.” –mondta Mikkelsen, aki idén két versenyt is megnyert a Volkswagen Polo R WRC volánja mögött.

161220 mikkelsen n2

„Kicsit úgy érzem, mintha hazajöttem volna. A Skodával  kétszer is felülhettem az IRC trónjára, aminek köszönhetően megnyílt az út előttem a Volkswagen Motorsport felé. Most ismét hasonló helyzetben vagyok. Mivel sok szép emlék fűz a Skodához, úgy gondolom, hogy jó lesz újra a Fabiával versenyezni. Remélem, hogy Monte-Carlóban jól tudunk majd szerepelni. Ez egy nagyon nehéz rally, de voltak már itt jó eredményeink. Idén másodikak lettünk, ráadásul úgy, hogy ez volt Anders-szel (Anders Jaeger) az első közös futamunk. Szívesen gondolunk vissza erre az eseményre, annak ellenére, hogy talán ez a szezon egyik legnehezebb versenye.” –tette hozzá a 27-éves pilóta.

A norvég pilóta menedzsere, Erik Veiby elismerte, hogy váratlanul érte őket a Volkswagen távozása.

„Kicsit szürreális az, hogy Andreas ülés nélkül maradt. Egy olyan pilótáról beszélünk, aki a szezonzáró Ausztrál Rallyn legyőzte a világbajnokot, és aki az elmúlt három évben bronzérmes lett az összetettben. Nézzük meg, hogy 2016-ban csak Sebastien Ogier, Kris Meeke és Andreas tudott kettő-, vagy annál több alkalommal nyerni. Az volt a célunk, hogy 2017-ben már a bajnoki címért harcolunk, de most már 2018-ra koncentrálunk. Hiszem, hogy Andreas egyszer világbajnok lesz.” –nyilatkozta Veiby.

 


További híreink a rally világából