Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Lengyelország 2017-ben is vendégül látja a rally-világbajnokság mezőnyét, azonban néhány pilóta szeretné, ha az FIA tovább növelné a verseny biztonságát.

A Mikolajki központú viadal szervezői idén ’sárgalapos figyelmeztetés’ alatt rendezték meg a futamot, miután 2015-ben kérdések merültek fel a nézők biztonságát illetően.

Idén már több pályabíró ügyelt a rendre, mint korábban, de néhány versenyző úgy véli, hogy még így is túl közel álltak a nézők a pályához. Az új generációs World Rally Car-ok gyorsabbak lesznek az idei versenyautóknál, így még több aggály merült fel a pilótákban.

161219 rajdpolski n2

„Szeretem ezt a rallyt, de nekünk muszáj szem előtt tartanunk a biztonságot – különösen, majd az új autókkal.” –árulta el a Dani Sordo az autosport.com-nak. „Nagyon sok ember látogat ki erre az eseményre, és van, hogy túlságosan is közel állnak az úthoz. Óvatosnak kell lennünk, különben törlésre kerül a futam, és az hatalmas csalódás lenne sok szurkoló számára. Tudom, hogy az FIA egy kicsit mérges most, és nekünk is a biztonságot kell előtérbe helyeznünk. Néha azt látjuk, hogy a rajongók megőrülnek, mivel szeretnék érezni az autókat – de ha ezt így folytatják, akkor már csak egyszer lesz erre alkalmuk. Hátrébb kell őket állítani, és ezt az FIA is nagyon jól tudja, így már dolgoznak az ügyön.”

A Lengyel Rally a 2017-es rally-világbajnokság nyolcadik fordulója lesz, és június 30 – július 2. között kerül majd megrendezésre.

 


További híreink a rally világából