Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az M-Sport a hét elején jelentette be, hogy Sebastien Ogier jövőre náluk fog versenyezni, és a Ford Fiesta RS WRC volánja mögött próbálja majd megvédeni a bajnoki címét. A négyszeres világbajnok szerdán Svédországba utazott, hogy egy hosszabb teszten is kipróbálja a 2017-es Fiestát.

Ogier és navigátora, Julien Ingrassia szerdán és csütörtökön közel 500 kilométert ment a cumbriai alakulat autójával az észak-svédországi havas utakon. A világbajnok páros a teszt után megkezdte jól megérdemelt pihenőjét, és legközelebb majd csak a januári Monte-Carlo Rallyn ülnek be a Fiestába.

Az M-Sport első embere, Malcolm Wilson a következőket mondta az autosport.com-nak: „Az első nap után beszéltem Sebastiennal, és nagyon boldognak tűnt. Nem igazán tudok újat mondani. Tempós utakon próbálgatták a kocsit, és volt néhány kisebb kérdéses dolog, amit gyorsan rendezni tudtunk.”

161216 ogier n2

Ogier ezelőtt a teszt előtt, csupán 40 kilométert ment az autóval Walesben, de Malcolm Wilson bízik benne, hogy ennyi is elég volt a francia pilótának ahhoz, hogy januárban gyorsan megtalálja majd a tempót.

„Sokat teszteltünk aszfalton, és láttuk, hogy mire is képes az autó. Elképesztő, hogy Sebastien milyen gyorsan összebarátkozott a kocsival, ezért biztosak vagyunk benne, hogy nem lesz semmi probléma. Egyáltalán nincs okunk az aggodalomra. Fantasztikus érzés, nem csak nekem, hanem az egész csapatnak, hogy pozitív visszajelzéseket kapunk a címvédőtől. Ahogy azt már korábban is mondtam, nem meglepő, hogy Seb és Julien négyszeres bajnokok – nagyon profin végzik a munkájukat. A feladatukra koncentrálnak, és a lehető legjobb pozíciót keresik, hogy harcba szállhassanak az ötödik bajnoki címükért.” –tette hozzá a csapatfőnök.

 


További híreink a rally világából