Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Toyota Gazoo Racing Helsinkiben rántotta le a leplet a Toyota Yaris WRC-ről, valamint megerősítették, hogy Jari-Matti Latvala és Esapekka Lappi csatlakozik Juho Hänninenhez a 2017-es szezonban.

Jari-Matti Latvala az elmúlt négy évben a Volkswagen Motorsport színeiben szerepelt. 2013-ban bronzérmes lett, 2014-ben és 2015-ben pedig a második helyen zárta a bajnokságot. Az idei évben mindkét csapattársa - Sebastien Ogier és Andreas Mikkelsen -, valamint a Hyundaios pilóták is megelőzték őt, így csupán a hatodik pozíciót szerezte meg az összetettben.

A Volkswagen Motorsport döntése után, miszerint kiszállnak a rally-világbajnokságból, Latvalának is új pilótaülés után kellett nézni a 2017-es szezonra. A múlt héten már sejteni lehetett, hogy a finn pilóta Tommi Mäkinenékhez szerződik, de ezt csak ma jelentették be hivatalosan. Latvala egykori csapattársa, Sebastien Ogier az M-Sport-nál folytatja a pályafutását, azonban Andreas Mikkelsen jövője továbbra is kérdéses.

„2001-ben egy Toyota Corolla GT-vel kezdtem el rallyzni, az első World Rally Car-om pedig egy Corolla WRC volt, amivel még 2003-ban versenyeztem.” –nyilatkozta a 16-szoros VB futamgyőztes Latvala. „Több szempontból is olyan, mintha hazajöttem volna. Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a Toyota Gazoo Racinghez, és hogy együtt vághatunk bele ebbe az új kihívásba. Szerencsésnek érzem magam, hogy részese lehetek ennek a történetnek, és remélem, hogy sok győzelmet ünnepelhetünk majd.”

161213 toyota n2

Juho Hänninen és Jari-Matti Latvala mellett a WRC 2 idei bajnoka, Esapekka Lappi lesz a japán márka harmadik pilótája, azonban ő csak a szezon második felétől bizonyíthat majd  versenykörülmények között a Yaris WRC volánja mögött.  

„Ez egy hatalmas lehetőség számomra, valamint navigátorom, Janne Ferm számára is.” –kezdte Lappi. „Ez egy valóra vált álom; éveken át keményen dolgoztunk, hogy most itt lehessünk. Nagyon izgatottan és motiváltan várjuk, hogy beülhessünk a Yaris WRC-be. Hálásak vagyunk, amiért csatlakozhattunk ehhez a fantasztikus csapathoz.”

 


További híreink a rally világából