Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az M-Sport nyilvánosságra hozta az első fotókat a 2017-es specifikációjú World Rally Car-járól, amelyeken már nem álcafestésben, hanem fehér színben pompázik a Ford Fiesta WRC.

A Ford december 1-jén mutatta be a Fiesta legújabb utcai változatát, amelyre a 2017-es World Rally Car is épül. Az M-Sport első embere, Malcolm Wilson bizakodva várja a jövő évi bajnokságot, miután több mint 6000 kilométert teszteltek az új rallyautóval, amely 95 százalékban eltér a korábbi Fiesta WRC-től. A 2017-es szabályoknak megfelelően 380 lóerő rejtőzik a motorháztető alatt, amelyet az 1,6-os EcoBoost erőforrásból hoznak ki. Az M-Sport szakemberei többek között egy új hatsebességes szekvenciális sebességváltóval, többtárcsás tengelykapcsolóval és aktív központi differenciálművel látták el a kocsit.

„A rally-világbajnokságban egy új korszak kezdődik, ezért az egész csapat tele van izgalommal, és hiszem, hogy nagyon különlegesre sikerült az új Ford Fiesta WRC.” –kezdte Wilson. „Miután én is kipróbáltam a kocsit, őszintén mondom, hogy ez az egyik legimpozánsabb autónk. Nagyon izgalmas vezetni, fantasztikus a hangja és szenzációsan néz ki.”

161209 fiesta n2

„Mivel minden csapat egyenlő eséllyel vág neki a következő szezonnak, biztos vagyok benne, hogy képesek leszünk a győzelemért harcolni a legmagasabb szinten. Költségeket nem kímélve egy cél lebeg a szemünk előtt, mégpedig hogy 2017-ben visszakerüljünk a dobogó legmagasabb fokára.”

A csapatösszeállításról továbbra sem érkeztek információk. Sebastien Ogier már kipróbálta a kocsit, ahogy Ott Tänak is már jó pár tesztkilométert tett bele. Várhatóan Eric Camilli marad a cumbriai alakulatnál, azonban Mads Ostberg jövője még kérdéses.  Az M-Sport a jövő héten folytatja a tesztprogramját.


További híreink a rally világából