Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundai Motorsport hivatalosan is lerántotta a leplet a 2017-es World Rally Car-járól, az i20 Coupe WRC-ről. A bemutatóra december elsején, az olaszországi Monzában került sor, ahol jelen voltak a csapat pilótái, Thierry Neuville, Dani Sordo valamint Hayden Paddon is.

A Hyundai 2014-ben tért vissza a bajnokságba; az első két szezonban az i20 WRC-vel versenyeztek, idén pedig már az új generációs i20 WRC-t küldték csatába. 2017-ben már a háromajtós változattal állnak rajthoz, amely az új műszaki előírások alapján lett megépítve. Az új autó sokkal agresszívabb külsővel rendelkezik, javult az aerodinamikája, csökkent a súlya és több lóerő rejtőzik a motorházteteje alatt.

161201 hyundai n2

Az alzenaui alakulat pilótái 2014 óta három futamgyőzelmet szereztek (Thierry Neuville a 2014-es ADAC Rallyn és a 2016-os Szardínia Rallyn, Hayden Paddon a 2016-os Argentin Rallyn), idén pedig a második helyen zárták a konstruktőri valamint az egyéni értékelést is.

„Egy új korszak előtt állunk, az eddigi legnagyobb szabálymódosításokkal. Remek lehetőségünk lesz, hogy az elmúlt három évben szerzett tapasztalatainkat kamatoztatni tudjuk. Minden csapat a nulláról indul, így egyforma esélyekkel vágunk neki az évnek. 2016-ban a második helyen zártuk a bajnokságot, de jövőre meg akarjuk mutatni, hogy képesek vagyunk harcolni az első helyért is – és biztosak vagyunk benne, hogy az új i20 Coupe WRC-vel ezt meg tudjuk majd valósítani.” – mondta a Hyundai Motorsport első embere, Michel Nandan.

Thierry Neuville, Dani Sordo és Hayden Paddon a szezon összes futamán rajthoz áll majd a Hyundai Shell Mobis World Rally Team színeiben.

 


További híreink a rally világából