Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Ogiernek új munkahely után kell néznie a 2017-es évadra, miután korábbi csapata, a Volkswagen jövőre kivonul a WRC-ből. A négyszeres világbajnok célja, hogy minél több autót kipróbáljon, mielőtt eldönti, hogy hol folytassa a pályafutását.

Ogier szerdán Spanyolországba utazott, hogy közelebbről is megnézze a Toyota Gazoo Racing Yaris WRC-jét. Az esős teszten, aszfalton és murván is vezette a japán márka World Rally Car-ját.

A csapat első embere, Tommi Mäkinene az autosport.com-nak a következőket mondta: „Igen, igaz a hír, hogy Sebastien nálunk járt szerdán, és beült az autónkba, de jelenleg ennél többet nem tudok mondani. Ahogy korábban is nyilatkoztam, tárgyalunk több pilótával is, de még nincs semmi konkrétum. Az a probléma, hogy nem állunk jól az autók számát tekintve. Eleinte csak két kocsival fogunk rajthoz állni, és az egyiket Juho Hännien fogja vezetni az összes futamon.”

161125 ogier n3

Ogier a Yaris WRC után az M-Sport Ford Fiesta RS WRC-jét is kipróbálja a héten. A teszt várhatóan a csapat cumbriai pályáján fog lezajlani. Az M-Sport csapatvezetője, Malcolm Wilson elárulta, hogy mindent el fog követni, hogy leszerződtesse a francia pilótát.

„2011-ben már közel álltunk ahhoz, hogy megállapodjunk Sebastien-nal, de akkor nem sikerült szerződést kötnünk. Mindent el fogok követni, hogy most meggyőzzem őt. Nagyon jól tudja, hogy mit akar, és én ezt tiszteletben is fogom tartani. Attól függetlenül, hogy Ogier mellettünk dönt-e vagy sem, nagyon izgatottan várom a következő évet az új autónk miatt.” -árulta el Wilson.

161125 ogier n4

A Citroen és a Hyundai is már korábban bejelentette a 2017-es pilótafelállását, de ettől függetlenül mindkét alakulat szívesen látná soraiban Ogiert.

„Ő egy négyszeres bajnok, így természetesen megkerestem őt, de nagyon kevés esélyt látok arra, hogy jövőre nálunk versenyezzen. Nem lenne fair lépés a pilótáinkkal szemben, ha őt ültetnénk be az egyik autónkba.” -nyilatkozta Michel Nandan, a Hyundai Motorsport vezetője.

„Az a célom, hogy az összes WRC-t kipróbáljam, mielőtt eldöntöm, hogy merre tovább.” –kezdte Sebastien Ogier. „Nagyon sok pletykát hallottam már, de csak azt tudom elmondani, hogy sok emberrel beszéltem eddig, akik szívesen látnának a csapatukban. Egyelőre még nem döntöttem el semmit.”

 


További híreink a rally világából