Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Khalid Al-Qassimi pályafutása ötödik Svéd Rallyjának vág neki a jövő héten.

Al-Qassiminek a svédországi verseny lesz az első futama abból a négyből, amit idén teljesít az Abu Dhabi World Rally Team Citroen DS3 WRC-jével.

Az emírségekbeli pilóta most a közel-keleti rallybajnokságra (MERC) koncentrál, de néhány alkalommal láthatjuk majd a világbajnokságon is. Bár a skandináv országban másabb a klíma, mint a szülőhazájában, ennek ellenére mindig szívesen áll rajthoz a havas pályákon. Először 2008-ban szerepelt itt, még a Ford színeiben.

„Nem igazán voltam elégedett az időimmel, ezért elhatároztam, hogy a határon fogok autózni és a Colin Crest-nél padlógázzal fogok menni. Akár hiszitek, akár nem, abban az évben én nyertem a díjat, amit a leghosszabb ugratásért adnak.” – emlékezett vissza a 42 éves pilóta.


Khalid ebben az évben már az ötödik Svéd Rallyját fogja teljesíteni, és túlszárnyalhatja eddigi legjobb eredményét, amelyet 2011-ben ért el. Akkor a tízedik pozícióban fejezte be a futamot, a Ford Fiesta RS WRC-vel.

Hogy tud-e majd javítani 2014-ben? Hamarosan kiderül. Tavaly október óta most fog először menni a DS3 WRC-vel, és ez lesz az első közös szereplése új csapattársaival, Mads Ostberggel, és Kris Meekevel. Ráadásul az itinert már nem Scott Martin, hanem Chris Patterson fogja neki olvasni.

„A tavalyi Spanyol Rally óta nem vezettem a DS3 WRC-t. Örülök, hogy a tapasztalt Chris Pattersonnal fogok versenyezni ebben a szezonban. Sokat segíthet majd nekem, és néhány jó eredményt is biztosan elérünk majd.” – fejezte be Al-Qassimi.

További híreink a rally világából