Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Dani Sordo megfogadta, hogy teljes erővel fog támadni a hazai futamán, a RallyRACC Catalunya – Rally de España-n.

A spanyol pilóta Thierry Neuville csapattársaként a Hyundai első számú alakulatában fog szerepelni a vegyes felületű versenyen, és reméli, hogy a hazai közönség ösztönözni fogja majd. Sordo 2003-ban állt először rajthoz a Spanyol Rallyn, ahol négyszer végzett a második helyen (2006, 2007, 2008,2009) valamint kétszer lett ezüstérmes (2010, 2015).

„Mindig fantasztikus érzés hazai közönség előtt versenyezni, így számomra a Spanyol Rally a szezon egyik fénypontja.” –mondta Sordo a wrc.com-nak. „Érezni lehet az energiát, amit a szurkolók adnak a verseny alatt. Ez volt az első futamom a rally világbajnokságban, így ezért is egy különleges helyszín ez számomra. Ez a rally különbözik a többitől, mivel itt murván és aszfalton is megyünk, ami természetesen más-más hozzáállást kíván.”

161011 sordo n2

Sordo a bajnokság legutóbbi futamának, a Korzika Rallynak a nyitónapján összeszedett egy hátsó defektet, ami miatt elszálltak a dobogós esélyei.

„Nehéz hétvégénk volt Korzikán, így Spanyolországban szeretnék ismét harcolni. 2015-ben felállhattunk itt a dobogóra, és nem látom akadályát annak, hogy idén ismét ott végezzünk. Mindig a legjobbat akarom nyújtani, de amikor hazai pályán megyek, akkor talán egy kicsit még többet akarok kihozni magamból.” –tette hozzá Sordo, aki augusztusban aszfalton, múlt héten pedig murván tesztelte a Hyundai i20 WRC-t.

A 2016-os Spanyol Rally, amelynek a nevezési listája itt található, október 13-16. között kerül megrendezésre.


További híreink a rally világából