Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Néhány nappal azt követően, hogy a Citroen a Párizsi Autószalonon lerántotta a leplet a 2017-es WRC-jének koncepció változatáról, a jövő évi pilótafelállását is nyilvánosságra hozta.

Kris Meeke és navigátora, Paul Nagle már korábban megállapodott a francia csapattal, azonban most Craig Breen és Stéphane Lefebvre is meghosszabbította a szerződését a Citroennel. A három állandó versenyző mellett az Abu Dhabi Racing vezetője, Khalid Al-Qassimi is rajthoz áll majd néhány futamon a 2017-es szezonban.

A Citroen április óta teszteli a C3 WRC-t aszfalton és murván egyaránt, Párizsban pedig azt az autót állították ki, amely már nagyon közel áll ahhoz a változathoz, amellyel majd a januári Monte-Carlo Rallyn állnak rajthoz. A csapat a szezont két kocsival kezdi, - az egyiket Meeke, a másikat Breen és Lefebvre fogja felváltva vezetni – de később már három C3-assal harcolnak majd a bajnoki pontokért.

161005 citroen n2

A Citroen nem csak jövőre, hanem 2018-ra is leszerződtette a pilótáit, akik a C3 WRC további tesztelése mellett, még rajthoz állnak néhány futamon az idei évben is; Spanyolországban Meeke, Breen és Al-Qassimi ülnek be a DS3 WRC-be, míg a Wales Rallyn Meeke, Breen és a Német Rallyn nagyot bukó Lefebvre bizonyíthat majd.

Yves Matton, a Citroen Racing csapatfőnöke a következőket mondta: „Több variáció is volt a jövő évi csapatfelállásunkra. Kris Meeke-kel már a tavalyi év végén megállapodtunk, így ő a csapat egyik oszlopos tagjának számít. Amellett, hogy rajthoz állt pár futamon 2016-ban, - ráadásul Portugáliában és Finnországban győzni is tudott - az új Citroen C3 WRC fejlesztésében is jelentős szerepet vállalt. Két fiatal pilótára esett a választásunk, akikkel teljessé vált a csapatunk, és nem gondolom, hogy ez lett volna a legegyszerűbb megoldásunk. Ez a döntés tökéletesen tükrözi a Citroen gondolkodásmódját. Láttuk őket versenyezni ebben a szezonban az Abu Dhabi Total WRT színeiben, és hisszük, hogy Craig Breen-ben és Stéphane Lefebvre-ben is megvan a potenciál. Tehetségesek, motiváltak és minden megvan bennük, hogy futamokat nyerjenek. Büszkék vagyunk, hogy ezekkel a fiatal pilótákkal – akik évek óta a PSA Csoport tagjai – a legmagasabb szinten lehetünk jelen ebben a sportban. A szezon kezdetén felváltva fogják vezetni a Citroen C3 WRC-t, azonban a leghamarabb szeretnénk három autóval szerepelni. Sheik Khalid Al-Qassimi egy igazi nagykövete a rallynak a Közel-Keleten, és nagyon örülünk, hogy a továbbiakban is együtt dolgozhatunk vele.”

A 2017-es rally világbajnokság mezőnye jelen állás szerint:

Volkswagen: Sebastien Ogier / Jari-Matti Latvala / Andreas Mikkelsen
Hyundai: Thierry Neuville / Dani Sordo / Hayden Paddon
Citroen: Kriss Meeke / Craig Breen / Stéphane Lefebvre
M-Sport: Eric Camilli / ?
Toyota: Juho Hänninen* / Esapekka Lappi*
*hivatalos megerősítésre várnak


További híreink a rally világából