Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundai nem változtatna 2017-ben a pilótafelállásán. Az alzenaui alakulat korábban már bejelentette, hogy Hayden Paddon és Dani Sordo is náluk folytatja a versenyzést, azonban Thierry Neuville jövőjéről eddig nem érkeztek információk. A Hyundai most megerősítette, hogy szívesen meghosszabbítanák a belga pilóta szerződését is.

Neuvillet a közelmúltban már hírbe hozták korábbi munkáltatójával, a Citroennel is, de a Hyundai csapatfőnöke, Michel Nandan szeretné megtartani belga versenyzőjét. Thierry Neuville 2014 óta a Hyundai pilótája, és ez idő alatt kilencszer végzett a top 3-ban, melyből kétszer a pódium legmagasabb fokára állhatott fel.

„Hamarosan megszületik a döntés a jövőmmel kapcsolatban, talán már a Spanyol Rally előtt...” –kezdte Neuville. „Több lehetőség is van előttem, de végül csak egyet választhatok. Tudom, hogy mit akarok.”

161004 hyundai n3

A Hyundai csapatfőnöke, Michel Nandan a következőket mondta: „Jó lenne megtartani a pilótáinkat, mert már látjuk, hogy milyen jól tudunk együtt dolgozni.”

Az FIA Motorsport Világtanácsa a múlt heti párizsi ülésén bejelentette, hogy jövőre a csapatok már három pilótával harcolhatnak a bajnoki pontokért a jelenlegi kettő helyett, ezért is lenne fontos a Hyundai számára, hogy ne változtasson az összeszokott csapatán.

A 2017-es rally világbajnokság mezőnye jelen állás szerint:

Volkswagen: Sebastien Ogier / Jari-Matti Latvala / Andreas Mikkelsen
Hyundai: Thierry Neuville* / Dani Sordo / Hayden Paddon
Citroen: Kris Meeke / ? / ?
M-Sport: Eric Camilli / ?
Toyota: Juho Hänninen* / Esapekka Lappi*
*hivatalos megerősítésre vár


További híreink a rally világából