Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Párizsi Autószalonon a Toyota, a Hyundai és a Citroen is lerántotta a leplet a 2017-es World Rally Car-járól. Mindhárom gyártó álcafestéssel tesztelte az autóját az elmúlt hetekben, azonban a franciaországi bemutatón már többet mutatnak meg a jövő évi technikákból.

A Toyota Yaris WRC-t a négyszeres rallyvilágbajnok, a Toyota Gazoo Racing vezetője, Tommi Mäkinen valamint a Toyota elnöke, Akio Toyoda mutatta meg a nagyközönségnek. Az autón a fehér a piros és a fekete színek dominálnak, valamint a Microsoft, a DMG Mori és a Panasonic logói díszelegnek. A Toyota 1999 után tér vissza a sorozatba, és az autosport.com értesülései szerint Esapekka Lappi és Juho Hänninen fogja csatába vinni a Yaris WRC-t. A szezon első felében két autót indít a csapat, de a későbbiekben három kocsival szállnak harcba a bajnoki pontokért.

160930 wrc n1

A Hyundai jövőre már a háromajtós i20 WRC-vel fog részt venni a bajnokságban. Az új generációs Hyundai i20 WRC-t már április óta teszteli a csapat, de Párizsban még nem a végleges változatot állították ki Michel Nandanék.

„A 2017-es szabályok lehetővé tették, hogy minden csapat új lappal indítsa a szezont, ami izgalmas mérnöki kihívást jelentett számunkra. A változások egy új szintet jelentenek a WRC-ben, a szélesebb és erősebb autókkal.” –nyilatkozta Michel Nandan.

160930 wrc n2

A Citroen a múlt héten erősítette meg, hogy a C3-asra építik a 2017-es World Rally Car-jukat. A francia gyártó a Hyundaihoz hasonlóan még nem a végleges versenyautóval érkezett a párizsi kiállításra, de már nagyon közel állnak ahhoz a változathoz, amellyel majd rajthoz állnak a januári a Monte-Carlo Rallyn.


További híreink a rally világából