Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az M-Sport francia pilótája, Eric Camilli számára katasztrofálisan sikerült a legutóbbi Német Rally, azonban a hazai futamán, a Korzika Rallyn szeretne javítani.

Eric Camilli pályafutása során most fog először WRC-vel versenyezni Korzikán; 2014-ben, amikor még a rally Európa-bajnokság kalendáriumában szerepelt ez a viadal, a negyedik helyen ért célba egy Peugeot 207 S2000-essel, tavaly pedig egy R5-ös Fiesta volánja mögött a WRC 2 kategória bronzérmese lett.

A 29 éves pilóta a bajnokság legutóbbi futamán, a Német Rallyn rögtön az első szakaszon hibázott, és egy farakásra „parkolta le” a Fiesta WRC-jét. Camilli reméli, hogy a hazai pálya előnyt jelent majd számára, és szeretné egy jó eredménnyel zárni a hétvégét.

„Ez több szempontból is a hazai futamon, és ez az a verseny, ahol már van némi tapasztalatom.” –kezdte Camilli. „Édesapám családja Ajaccio-ban él, így biztosan különös érzés lesz a barátaim és a családom előtt versenyezni. Ez nem egy könnyű rally, de az elmúlt években már voltak jó eredményeink itt. Először 2014-ben versenyeztem ezeken a pályákon – még a rally Európa-bajnokság keretein belül – és a negyedik helyen végeztem. Ez egy nagy kihívás lesz, hogy WRC-vel is megismételjem ezt a teljesítményt, de bármi megtörténhet, mert itt Korzikán soha nem lehet megjósolni a végeredményt.”

160928 camilli n2

„A szakaszok nagyon hosszúak és tele vannak szűk kanyarokkal. Jó itinerre és teljes koncentrációra van szükségünk az elejétől a végéig. Németország nyilván egy hatalmas csalódás volt számunkra, de az már a múlt. A szünet után teljesen felkészülten várjuk a folytatást, és elhatároztuk, hogy francia földön egy jó eredményt fogunk elérni.”

Camilli aszfalton idén eddig nem mutatott maradandót, mivel a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn és Németországban is hibázott, így szerinte most a megbízhatóságon lesz a hangsúly.

„Az a célunk, hogy egyenletes teljesítményt nyújtsunk ezeken a fantasztikus szakaszokon, de ha meglesz az érzés, remélem, hogy meg tudjuk majd mutatni a tempónkat is.” –tette hozzá Eric Camilli.

A Che Guevara Energy Drink Tour de Corse szeptember 30. és október 2. között kerül megrendezésre.


További híreink a rally világából