Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Robert Kubica elsősorban a tanulásra akar koncentrálni Svédországban, a számára új havas szakaszokon.

A korábbi Forma-1-es pilótának, ez lesz az első igazi havas versenye és az első Svéd Rallyja is. A lengyel elismerte, hogy nem tudja, mire is számítson.

Kubica szenzációsan kezdte az évet Monte-Carlóban, ahol a dobogó harmadik helyéért küzdött Kris Meeke-vel, de végül kiesett a versenyből.

Most ismét harcba száll az M-Sport World Rally Team Ford Fiesta RS WRC-jével, a havas Värmland régióban. Kubica számára a havas felszín újdonság lesz, és ha az előrejelzések igazak, akkor a versenyre lesz bőven hó.

Kubica határozott, mint mindig, és a két napos teszt során alkalma lesz kellő tapasztalatot és tudást szereznie, amire a „téli Csodaországban” szüksége lesz.


„Most fogok először teljesen havas körülmények között versenyezni, és ez lesz az első Svéd Rallym. Őszintén szólva, nem tudom, hogy mire számítsak. Az biztos, hogy a hóval borított szakaszok egy új és izgalmas kihívást jelentenek majd számomra.” – mondta Kubica.

„Mivel idegen lesz nekem ez a felület, tudom, hogy nem lesz könnyű dolgom. Az a célom, hogy minél több tapasztalatot gyűjtsek az új szakaszokról és erről az útfelszínről. Ennek ellenére nagyon várom a versenyt és az új kihívásokat, és természetesen lesben fogok állni.”  – tette hozzá a lengyel.

További híreink a rally világából