Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Toyota elfojtotta azokat a spekulációkat, hogy akár már 2015-ben csatlakoznának a rally világbajnoksághoz, annak ellenére, hogy a cég elnöke...

... Akio Toyoda először beszélt nyíltan a visszatérésről.

Toyoda a Monte-Carlo Rally Power Stage közvetítésénél volt a J-Sport televíziós csatorna vendége, ahol először beszélt arról, hogy a Toyota 1999 után ismét szerepelne a WRC-be.

„A Toyota szeretne visszatérni a WRC-be, de ennek a konkrét időpontját nagyon nehéz megmondani.” – nyilatkozta Toyoda.

„Ugyanezt már elmondtam két évvel ezelőtt, de egyre közelebb kerülünk a dátumhoz. Szeretném tudni, hogy a rajongók valóban szívesen látnának-e minket ismét a világbajnokságon harcolni. Akkor még közelebb kerülhetünk a bemutatkozáshoz. Személy szerint én nagyon szívesen látnám a Toyotát ismét versenyezni a WRC-ben.” –tette hozzá Toyoda.

A Toyota képviselői ott voltak a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn, és beszéltek a promóterrel illetve más gyártókkal a Yaris WRC érkezéséről.

A Toyota LMP1 pilótája, a Subaru egykori gyári versenyzője, Stephane Sarrazin fogja vezetni a Yaris WRC-t a márciusban kezdődő teszteken.


Az autót a kölni bázisú Toyota Motorsport GmbH építi.

A TMG szóvivője a következőket mondta: „Nagyon biztató, hogy a cég vezetője ilyen pozitívan beszél a visszatérésünkről. Nyilván mi is nagyon szeretnénk csatlakozni a WRC-hez, de meg kell várnunk a végleges megerősítést.”

„Az autót a jelenlegi szabályok szerint építjük, és így elkezdhetjük gyűjteni a tapasztalatokat ezekről az kocsikról. Szinte biztos, hogy 2015-ben nem tudunk rajthoz állni, az túl korai időpont lenne. Sokkal valószínűbb, hogy inkább a következő generációs WRC szabályai szerint tervezzük meg a kocsit, ami várhatóan 2017-ben lesz."

„Nem lenne célszerű, ha jövőre megépítenénk az autót, és azzal szerepelnénk egy vagy két évig – a többi gyártó ráadásul nagyobb rutinnal rendelkezik ezekről az előírásokról. Úgy gondolom, hogy meg kell várnunk az új szabályokat és annak megfelelően megtervezni a kocsit.” – tette hozzá.

„Az a célunk, hogy a legjobb autót hozzuk létre. Ha vannak ilyen utak a világban és ezek az utak autókat „alkotnak”, szeretném, ha a WRC-ben szerepelnénk, ha van rá egy ilyen alkalom.” - fejezte be gondolatait Toyoda.

További híreink a rally világából