Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az enyhe december után, végre megérkezett a tél a svédországi Värmland-ba. Fagypont alatti hőmérséklet és 40 cm-es hó várja a WRC mezőnyét.

A rally világbajnokság második fordulója február 5. és 8. között kerül megrendezésre Svédországban. A verseny javarészt Hagfors körül fog zajlani, Karlstadtól 84 kilométerre, északra.

A versenyigazgató, Christina Lundqvist Viklund a következőket mondta: „Az enyhe évkezdés után, a múlthéten megérkezett a hó és az összes szakaszt teljesen belepte. Van némi eltérés a felületek között. A közútként is használt szakaszok a forgalom miatt keményebbek, míg a magánutakon puhább a felszín.”


„Azt gondolom, hogy kiválóak a feltételek a versenyzéshez. Ez egy igazi téli futam, ahol hideg van és sok a hó. Egy dolog, ami hiányozni fog ebben az évben, az a vastag jégréteg az utakon. Ehhez egy kicsit melegebb időjárás kellene, hogy megolvadjon a hó, majd utána újabb fagyos időszakra lenne szükség.”

Pár nap múlva kezdődik a verseny és Lundqvist Viklund szerint az időjósok előrejelzései bíztatóak. „Sok hó esett kedden (január 28.-án) Hagfors és Karlstad környékén. Bár az előrejelzések naponta változnak, jó esély van még több hóra a rally kezdetéig. Arra számítunk, hogy a hőmérséklet 0 és -10 C° között lesz a pályákon.” – tette hozzá a versenyigazgató.

További híreink a rally világából