Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A WRC 3-ban vitézkedő Fabio Andolfi a Korzika Rallyn lecseréli a kétkerék-meghajtású Peugeot 208-asát egy vadonatúj Hyundai i20 R5-ösre. Ez lesz az első világbajnoki szereplése az autónak, amely az ERC belga futamán, az Ypres Rallyn mutatkozott be a közönség előtt.

A 23 éves olasz pilóta a második szezonját teljesíti a világbajnoki sorozatban. 2015-ben a Szardínia-, a Katalán- és a Wales Rallyn is felállhatott a dobogóra, 2016-ban pedig már a futamgyőzelem is összejött neki az olasz világbajnoki futamon. Idén eddig 66 pontot gyűjtött és jelenleg a kategória negyedik helyén tanyázik.

160904 andolfi n2

„Amikor megtudtam, hogy kapok egy ilyen lehetőséget, szóhoz sem jutottam.” –mesélte Andolfi a wrc.com-nak. „Ez egy álom számomra, és remélem, hogy ez csak az első szereplésem az autóval és nagyon sok versenyem lesz még vele: Ez egy új szakasza a karrieremnek. Nagyon sok embernek tartozom köszönettel ezért a csodálatos lehetőségért: ACI Sport, Pirelli, Hyundai és mindenkinek, aki hitt bennem. Tudom jól, hogy nincs akkor tapasztalatom, mint a többi pilótának, de a lehető legtöbbet ki fogom hozni ebből a helyzetből.”

Andolfi a Korzika Rally előtt lehetőséget kap, hogy kipróbálja az autót és a legutolsó generációs Pirelli abroncsokat, amiket használni fog. A pilóta számára nem lesznek teljesen ismeretlenek a korzikai pályák, ugyanis két éve már versenyzett itt a rally Európa-bajnokság keretein belül.

Fabio Andolfin kívül Stéphane Sarrazin is az új R5-ös Hyundai-jal fog rajthoz állni a hazai futamán.

A Tour de Corse – Rallye de France szeptember 29 és október 2. között kerül megrendezésre.


További híreink a rally világából