Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Volkswagen Motorsport bejelentette, hogy Sven Smeets veszi át Jost Capito helyét, aki a Mclaren Forma-1-es csapatához szerződött. Capito a legutóbbi Német Rallyn búcsúzott az alzenaui alakulattól, ahol Sebastien Ogier neki ajánlotta futamgyőzelmét.

Sven Smeets, aki többek között Freddy Loix és Francois Duval mellett is versenyzett, 2008-tól 2011-ig a Citroen Racinget vezette, majd 2012-ben átment a Volkswagenhez, amikor a német márka csatlakozott a világbajnoki sorozathoz. Idáig a csapat menedzsereként tevékenykedett, azonban szeptember 1-jétől a sportigazgatói posztot tölti be.

160830 volkswagen n2

Capito biztos benne, hogy belga utódja tovább tudja majd vinni a csapatot a sikeres úton.

„Négy hónap van hátra a szezonból, és ez a legalkalmasabb időpont, hogy távozzak.” –kezdte Jost Capito. „Így jó lehetősége lesz az utódomnak az új autóval és az új korszakkal, ami a bajnokságban következik. Minden megvan a csapatban, hogy tovább folytassák mindazt, amit eddig tettünk. Az alapok jók, így nem kellene a teljesítményből lejjebb adni.”

Dr. Frank Welsch, a Volkswagen igazgatótanácsának a műszaki fejlesztéséért felelős tagja a következőt mondta: „Biztosak vagyunk benne, hogy Sven-nel és többi szakemberrel képesek leszünk tovább folytatni ezt a sikeres projektünket. Ugyanakkor szeretnénk megköszönni Jost-nak azt, amit a Volkswagenért tett az elmúlt három évben. Minden jót kívánunk neki a jövőre nézve.”

Capito irányítása alatt az elmúlt 48 világbajnoki futamból 38-at Volkswagenes pilóta nyert meg, és Sebastien Ogier valamint a csapat is úton van a negyedik világbajnoki címük felé.


További híreink a rally világából