Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundai Motorsport megerősítette, hogy Dani Sordo 2017-ben és 2018-ban is a versenyzőjük lesz. A 33 éves spanyol pilóta 2014 óta megy i20 WRC-vel a világbajnoki sorozatban, és ezalatt 14 szakaszgyőzelmet szerzett, valamint háromszor állhatott fel a dobogóra. Az elmúlt huszonhat világbajnoki futamból húszat pontszerző helyen fejezett be.

„A Hyundai Motorsport olyan számomra, mint egy második család, így örülök, hogy további két évre meghosszabbították a szerződésemet.” –nyilatkozta Sordo. „Szeretnék minél többször győzelmekért és dobogós helyekért harcolni, és úgy gondolom, hogy ezzel a csapattal ez egy reális cél. A 2016-os évünk már most az eddigi legsikeresebb, de tudom, hogy még ennél is többre leszünk képesek a szezon hátralévő részében – és a későbbiekben is.”

160822 sordo n2

Hyundai Motorsport első embere, Michel Nandan a következőket mondta: „Örülünk, hogy folytathatjuk a munkát Dani-vel, és hogy tovább építkezhetünk a WRC-ben. Amióta 2014-ben visszatértünk a bajnokságba, Dani nélkülözhetetlen tagja a csapatunknak. Motivált és következetes, így sokat tud nekünk segíteni a fejlesztésekben a versenyeken és azokon kívül egyaránt. Sok szép közös emlékünk van, beleértve a hétvégi németországi kiváló eredményt is. Mostantól előre tudunk tekinteni, hogy még több pozitív előrelépést tehessünk a jövőben.”

Sordo mellett Hayden Paddon is marad a Hyundainál a következő két szezonban, azonban Thierry Neuville jövőjével kapcsolatban egyelőre még nem érkeztek információk.


További híreink a rally világából