Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Chris Atkinson Mexikóban fog debütálni a Hyundai i20 WRC-vel. A közép-amerikai verseny lesz az i20 WRC első murvás futama.

Atkinson az egyike annak a három pilótának, akik felváltva versenyeznek a Hyundainál Thierry Neuville mellett. Dani Sordo a Monte-Carlo Rallyn vezethette a kocsit, Juho Hanninen pedig Svédországban bizonyíthat.

A 34 éves ausztrál versenyző 2008-ban eddigi pályafutása legjobb eredményét érte el a mexikói futamon, amikor a második helyen végzett a Subaru Imprezával.

Atkinsonnak a tapasztalt belga, Stéphane Prévot fogja olvasni az itinert.


„Az, hogy a Mexikó Rallyn kaptam lehetőséget a csapattól, egyszerűen fantasztikus. Többször is jól szerepeltem Mexikóban, és van néhány jó emlékem a versenyről és az ottani rajongókról.” – mondta az ausztrál.

„Ezen a versenyen fog debütálni a Hyundai i20 WRC murván, így kíváncsian várjuk, hogy fogunk megbirkózni a helyzettel. Tudom nagyon jól, hogy mindenki azon fáradozik, hogy minél jobban felkészüljünk erre a szezonra, ezért remélem, hogy egy jó eredménnyel meg tudjuk hálálni nekik a kemény munkát." – tette hozzá Atkinson.

A Hyundai csapatfőnökét, Michel Nandant, Atkinson sebessége és tapasztalata győzte meg. Tavaly a hatodik helyen fejezte be a Mexikó Rallyt a Citroen DS3 WRC-vel. „A Monte-Carlo Rally után elkezdtünk gondolkozni, hogy kit válasszunk a Mexikó Rallyra. Úgy döntöttünk, hogy Chris lenne az ideális jelölt. El voltunk ragadtatva attól, amit Chris mutatott az elmúlt években, Mexikóban. Biztosak vagyunk abban is, hogy a visszajelzéseivel sokat segíthet majd nekünk az i20 WRC továbbfejlesztésében." – nyilatkozta Nandan.

További híreink a rally világából