Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Pontus Tidemand idén is egy Fiesta WRC-vel vág neki a hazai futamának.

A 23 éves pilóta tavaly Svédországban debütált a top-kategóriában, és a hatodik helyen állt, amikor motorhiba miatt kénytelen volt feladni a versenyt.

Tidemand 2013-ban megszerezte a JWRC bajnoki címet az R2-es Ford Fiestával.

„Biztos vagyok benne, hogy sokat fejlődtem az utolsó Svéd Rally óta. Legfontosabb a tapasztalat, de az elmúlt évben keményen dolgoztam a felkészülés és az itiner írás területén.” – mondta a fiatal svéd.

Tidemand és navigátora, Ola Floene kedden és szerdán már tesztelték a Fiesta RS WRC-t Falltorpban, Svédországban. A közel 200 kilométeres teszt, hasonló útviszonyok között zajlott, mint amilyenek majd a versenyen lesznek.

„Annak ellenére, hogy közel egy éve nem vezettem ilyen autót, elég gyorsnak érzem magam. Nagyon jó érzés, és nagyon boldog vagyok azzal, amit tapasztaltunk.” – tette hozzá JWRC bajnok.


Tidemand is részt vesz a Mountain Rallyn Norvégiában, ahol tovább gyarapíthatja a versenykilométereket a Svéd Rally előtt. A norvég bajnoki futamon is az M-Sport által felkészített Fiestával száll harcba.

„Tavaly nagyon élveztem a versenyzést, ezért úgy gondolom, ha minden simán megy a top 5-be beférhetünk. Ha ötödik vagy hatodik leszek, azzal már elégedett leszek. A saját tempómban szeretnék vezetni, vigyázni akarok a gumikra, és nem akarok a többiek teljesítményével foglalkozni. Meglátjuk, mire lesz ez elég.” – fejezte be Tidemand.

További híreink a rally világából