Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Toyota Gazoo Racing már több mint 5000 kilométert tesztelt a Yaris WRC-vel. A japán márka 1999 után jövőre ismét szereplője lesz a rally világbajnokságnak.

A Yaris WRC májusban tette meg az első tesztkilométereket Finnországban, a csapat puuppolai bázisának a közelében, ám azóta további 10 teszten próbálgatták a két új versenygépet.

„Keményen dolgozunk, hogy mindennel időben elkészüljünk. Sokat teszteltünk május óta, és minden a tervek szerint halad. A második autó lehetővé tette számunkra, hogy tartani tudjuk a lépést, és több fejlesztésen dolgozhassunk egyszerre.” –mondta Mäkinen a wrc.com-nak.

160727 yariswrc n2

Az egyik csapat az erőforráson és a sebességváltón dolgozik Finnországban, míg a másik autóval a felfüggesztést vizsgálták távolabbi európai helyszíneken, például Spanyolországban és Portugáliában.

Tom Flower a csapat vezető mérnöke elégedett az eddigi munkával: „Bár aszfalton még nem teszteltünk, de kijelenthetjük, hogy az autó teljesítményszintje nagyon magas. Az eddigi munkáink során nem történt semmi komolyabb probléma, és ez nagyon bíztató.”

A Yaris WRC-t a tesztek során eddig három finn pilóta vezette: a négyszeres világbajnok Tommi Mäkinen, az ERC 2012-es bajnoka, Juho Hänninen, valamint Jarkko Nikara, de hamarosan Mikko Hirvonen is beülhet a volán mögé.


További híreink a rally világából