Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A DMACK jövőre szeretne együtt dolgozni az M-Sporttal, azonban ha ez nem jönne össze, akkor két World Rally Car-ral állnának rajthoz a szezon összes futamán.

Ott Tänak a Lengyel Rally utolsó előtti szakaszán, egy defekt miatt bukta el WRC-s pályafutása első futamgyőzelmét. A verseny után Dick Cormack, a DMACK ügyvezetője bejelentette, hogy jövőre egy fokkal feljebb akarnak lépni.

„Szeretnénk megállapodni az M-Sporttal.” –kezdte Cormack. „Ha jövőre mégsem jön össze a közös munka, akkor teljes szezont mennénk egy, vagy akár két autóval is.”

Dick Cormack szívesen megtartaná Ott Tänakot a következő szezonban is, a másik WRC volánja mögé pedig azt az Elfyn Evans-t ültetné be, aki jelenleg is vezeti a Brit Rally Bajnokságot a DMACK British Rally Team R5-ös Fiestájával.

160715 dmack n2

„Úgy gondoljuk, hogy ketten egy nagyon erős párost alkotnának.” –Mondta Cormack Tänakról és Evans-ről, akik 2015-ben már voltak csapattársak az M-Sportnál. „Szükségünk van olyan versenyzőre, aki jön, és azonnal megmutatja, milyen tempóra is képes. Nem hiszem, hogy sok olyan pilóta lenne a szervizparkban, aki gyorsabb tudna lenni Ott Tänaknál. Lehet, hogy nem mindig ér célba, de nagyon-nagyon gyors. Már álltunk a bajnokság ötödik helyén is, de sajnos párszor kiestünk. Ha két kocsival mennénk, akkor jobbak lennének az esélyeink a pontszerzésre.”


További híreink a rally világából