Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Elképzelhető, hogy Dani Sordo kénytelen lesz kihagyni a július 28-31. között megrendezésre kerülő Finn Rallyt, miután a verseny előtti teszten megsérült a csigolyája.

A spanyol pilóta még a múlt pénteken szenvedett balesetet a Hyundai finnországi tesztjén, miután egy ugrató után eltört a Hyundai i20 WRC egyik lengőkarja, ami miatt lecsúsztak az útról és összetörték a kocsi elejét.

A baleset után Sordot és navigátorát, Marc Martít is a helyi kórházba szállították megfigyelésre. Martí megúszta az esést, azonban társa már nem volt ilyen szerencsés; Sordonál csigolyatörést állapítottak meg, és egy éjszakát bent is kellett töltenie a kórházban, de most már spanyolországi otthonában folytatja a gyógyulást. A csapat az autót visszaszállította az alzenaui bázisra, hogy kiderítsék mi történhetett a finnországi teszten.

160713 sordo n2

A Hyundai elsőszámú csapatában Thierry Neuville és Hayden Paddon harcolhat a bajnoki pontokért a Jyväskylä környéki pályákon. Arról, hogy a Hyundai Motorsport N színeiben Sordo vagy esetleg Kevin Abbring fog szerepelni, a jövő hét elején hozzák meg a döntést Michel Nandanék.

A holland a 2015-ös Svéd Rallyn is már beugrott Sordo helyére, aki akkor egy Mountain Bike balesetben szerzett bordatörés miatt nem tudta vállalni a futamot. Ha Abbring mellett dönt a csapat, akkor ez lesz az első alkalom, hogy az új generációs i20 WRC-vel versenyezhet.


További híreink a rally világából