Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Ogier nagyon sajnálja Ott Tänakot, amiért egy defekt miatt elveszítette a Lengyel Rallyt. A francia világbajnok szerint a Fordos versenyző megérdemelte volna a győzelmet.

Ott Tänak magabiztosan vezette a Lengyel Rallyt a DMACK-os Ford Fiesta RS WRC-vel, egészen az utolsó előtti szakaszig, amikor összeszedett egy jobb első defektet. Az észt pilóta balszerencséje után a Volkswagenes Andreas Mikkelsen állt az élre, majd nyerte meg a futamot.

A Power Stage végén Ogier az elsők között ment oda Tänakhoz, hogy megvigasztalja. Néhány bátorító szó után a francia pilóta még a vállára is felkapta az észt riválisát.

160706 tanak n2

„Szerintem mindannyian nagyon sajnáltuk őt abban a pillanatban, és ezt el is mondtam neki.” –árulta el Ogier a wrc.com-nak. „Nagyon megérdemelte volna ezt a győzelmet. Lengyelországban őrülten jól vezetett; Nagyon gyors volt, de utolérte a balszerencse. Néha ez része az autósportnak, de amikor az első győzelmét bukja el az ember, azt különösen nehéz elfogadni. Így is értékes pontokat szerzett, és ez mindig fontos.”

Ogier norvég csapattársát, Andreas Mikkelsent is elismerő szavakkal illette: „Ez nem egy lopott győzelem volt. Andreas egész hétvégén nagyon jól ment, igazán gyors volt, így ez egy csodálatos siker.”

Mikkelsen elárulta, hogy nagyon jól tudja, mit érezhetett Tänak és navigátora, Raigo Mölder, ugyanis tavaly Svédországban ő is az utolsó kilométereken bukta el a futamgyőzelmet.

A 73. PZM Rajd Polski dobogós helyezettjei:

1. Andreas Mikkelsen – Andreas Jaeger (Volkswagen Polo R WRC)   2:37:34.4
2. Ott Tänak – Raigo Mölder (Ford Fiesta RS WRC)   +26.2
3. Hayden Paddon – John Kennard (Hyundai i20 WRC ’16)   +28.5


További híreink a rally világából