Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A hétvégén megrendezésre kerülő Lengyel Rallyn 25 páros áll rajthoz a WRC 2 kategóriában, köztük a bajnoki tabella első hét helyezettje, valamint az ERC címvédője Kajetan Kajetanowicz.

Elfyn Evans a szezonnyitó Monte-Carlo Rallye-n és a Svéd Rallyn is diadalmaskodni tudott a Ford Fiesta R5-össel, és jelenleg 65 ponttal vezeti a bajnokságot. A walesi pilótát, 7 pont lemaradással, a perui Nicolás Fuchs követi a tabellán. A Skodás versenyző a legutóbbi Szardínia Rallyn a harmadik helyről esett ki, miután a zárónapon lecsúszott az útról.

„Erős mezőny lesz Lengyelországban, de ha minden a tervek szerint alakul, akkor nem látom akadályát annak, hogy megszerezzem idei harmadik győzelmemet, és nyilván ez is a célom.” –mondta Evans a wrc.com-nak.

160630 wrc2 n2

A bajnokság harmadik helyén álló Teemu Suninen is kétszer állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára az idei szezonban, mégpedig Mexikóban és Szardínián. A finn pilóta hátránya 12 pont Evans-szel szemben. A Skodás Pontus Tidemand a Svéd Rallyt a kategória második helyén zárta, míg Portugáliában győzni tudott. A svéd versenyző jelenleg a negyedik a bajnokságban.

A lengyel Hubert Ptaszek kihagyta a Szardínia Rallyt navigátora, Maciej Szczepaniak sérülése miatt, azonban most hazai közönség előtt ismét harcba száll a bajnoki pontokért. A lengyel páros a Mexikó- és az Argentin Rallyt is a második pozícióban fejezte be. A német Armin Kremer Monacóban ezüstérmes lett a Skoda Fabia R5-tel, míg a norvég Marius Aasen Portugáliában állhatott fel a dobogó legalsó fokára.

A mezőnyben még ott lesz többek között Scott Pedder, Esapekka Lappi, Quentin Gilbert, Karl Kruuda valamint a Turán Frigyes – Zsiros Gábor páros is.

A WRC 2 jelenlegi állása:

1. Elfyn Evans   62 pont
2. Nicolás Fuchs   55
3. Teemu Suninen   50
4. Pontus Tidemand   43
5. Hubert Ptaszek   42
6. Armin Kremer   40
7. Marius Aasen   25
8. Jan Kopecky   19
9. Abdulaziz Al-Kuwari   19
10. Esapekka Lappi   17

27. Turán Frigyes   6

A 73. PZM Rajd Polski első szakaszát csütörtök este rendezik meg a Mikolajki Arénában.


További híreink a rally világából