Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Dani Sordo a Szardínia Rallyn negyedikként ért célba a Hyundai i20 WRC-vel, és ezzel előrelépett a bajnokság második helyére. A spanyol pilóta Lengyelországban szeretné megerősíteni ezt a pozícióját.

Sordo a szezon első két futamát a hatodik, míg az elmúlt négy versenyt a negyedik helyen zárta. A Hyundai spanyolja 68 ponttal, a bajnoki tabella második helyén áll, míg csapata, a Hyundai Shell World Rally Team, 108 ponttal szintén második a gyártók értékelésében.

„Megpróbálom a legjobbat kihozni magamból, de hogy őszinte legyek, szeretnék egy kicsit előrébb végezni és szerezni néhány dobogós helyet – bár Olaszországban nem jött ki nekünk a lépés.” –mondta Sordo a wrc.com-nak. „Jó volt a sebességünk, de pontokat akartunk, így fontos volt a kiegyensúlyozott teljesítmény. Másodikak vagyunk a bajnokságban, és ez nagyon jó. Lengyelországban harcolnunk kell, ha meg akarjuk tartani ezt a pozíciót.”

160620 sordo n2

„Ha elől van valaki a bajnokságban, rossz rajtpozícióból vághat neki a futamnak. Ez van, ezt kell elfogadnunk. Ha nem akarnánk a másodikak lenni, csak fel kéne adnunk az összes versenyt.” –tette hozzá a spanyol, aki a Lengyel Rally első két napján, Ogier mögött fog végigmenni a murvás szakaszokon.

A Lengyel Rally június 30. és július 3. között kerül megrendezésre.

A bajnokság állása:

1. Sebastien Ogier   132 pont
2. Dani Sordo   68
3. Andreas Mikkelsen   67
4. Mads Ostberg   58
5. Hayden Paddon   57

1. Volkswagen Motorsport   178 pont
2. Hyundai Motorsport   108
3. M-Sport World Rally Team   90
4. Hyundai Motorsport N   78
5. Volkswagen Motorsport II   74


További híreink a rally világából