Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Thierry Neuville és navigátora, Nicolas Gilsoul győzelmével ért véget a Szardínia Rally. A belga pilóta második győzelmét aratta az alzenaui alakulat autójával, és az új generációs i20 WRC-nek is ez volt a második sikere.

Thierry Neuville a 2014-es Német Rally után az idei Szardínia Rallyn is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára. Ez a fantasztikus eredmény az új generációs i20 WRC második győzelme is volt, hiszen Hayden Paddon az Argentin Rallyn diadalmaskodott a 2016-os Hyundai World Rally Car-ral.

Neuville a tizenkilenc szakaszból kilencet megnyert, és a hetedik gyorsaságin átvette a vezetést Jari-Matti Latvalától, amit egészen a futam végéig meg is őrzött.

„Voltak nehéz pillanataink, például Portugáliában is, de összetartottunk, és a kemény munkának meglett az eredménye. Reméljük, hogy ez a siker lendületet ad a szezon hátralevő részére; de minden bizonnyal ez jót tett az önbizalmunknak.” –kezdte Neuville. „Szeretném megköszönni a fantasztikus csapatomnak, ez az ő győzelmük, és a szurkolóinkkal is osztozni akarunk ebben a sikerben.”

A csapat első embere, Michel Nandan a következőket mondta: „Thierry és Nicolas megérdemelte ezt a győzelmet. Ez a teljesítmény megmutatta, hogy mit lehet elérni kemény munkával és kitartással. A hétvégi siker az egész csapatot motiválni fogja a jövőben.”

160614 sardegna n2

Hyundai Motorsport spanyol versenyzőpárosa, Dani Sordo valamint Marc Martí a negyedik helyen ért célba. Sordo ennek az eredménynek köszönhetően feljött a bajnokság második helyére.

 „Tudtuk, hogy ezen a futamon kiegyensúlyozott teljesítményre lesz szükségünk. Nem mindig volt könnyű dolgunk, mivel néhány szakasz igen trükkös volt, szűk és csúszós, ami nem igazán passzol az én vezetési stílusomhoz. A vasárnapi utolsó szakaszokon nem akartunk mást, csak hiba nélkül végigmenni. Úgy gondolom, hogy mindent kihoztunk magunkból és a kocsiból is.” –árulta el Sordo.

A csapat holland pilótája, Kevin Abbring a Power Stage-en a második időt autózta a tavalyi i20 WRC-vel.

„A Power Stage-en egy kicsit bátrabban akartunk menni. A hétvége során megnőtt az önbizalmunk a kocsiban. Sokat dolgoztunk, hogy megtaláljuk a tempónkat, és nagyon élveztem az utolsó szakaszt. Jó kilátásaim vannak a jövővel kapcsolatban. Már alig várom, hogy újra rajthoz állhassak a bajnokságban.” –mondta Abbring, aki Portugáliában és Szardínián is lehetőséget kapott a bizonyításra.

A csapat öröme nem lehet felhőtlen, ugyanis a futam után egy 50.000 €-s pénzbüntetést kaptak, mivel Neuville autójának hátsó ablakai könnyebbek voltak az előírtnál. Az egyik oldalon 17, míg a másikon 19 grammal tértek el az ablakok súlyai a szabályokban szereplő adatoktól. Nandanék elismerték, hogy hibáztak és elfogadják az ítéletet.

A Szardínia Rally végeredménye:

1. T.Neuville – N.Gilsoul (Hyundai i20 WRC ’16)   3:35:25.8
2. J-M.Latvala – M.Anttila (Volkswagen Polo R WRC)   +24.8
3. S.Ogier – J.Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC)   +1:37.8
4. D.Sordo – M.Martí (Hyundai i20 WRC ’16)   +2:54.0
5. O.Tänak – R.Mölder (Ford Fiesta RS WRC)   +5:26.4
6. E.Camilli – B.Veillas (Ford Fiesta RS WRC)   +5:59.8
7. H.Solberg – I.Minor-Petrasko (Ford Fiesta RS WRC)   +6:22.2
8. T.Suninen – M.Markkula (Skoda Fabia R5)   +8:57.4
9. J.Kopecky – P.Dresler (Skoda Fabia R5)   +9:47.0
10. K.Kruuda – M.Järveoja (Ford Fiesta R5)   +13:28.5

A bajnokság állása:

1. Sebastien Ogier   132 pont
2. Dani Sordo   68
3. Andreas Mikkelsen   67
4. Mads Ostberg   58
5. Hayden Paddon   57
6. Jari-Matti Latvala   56
7. Thierry Neuville   48
8. Ott Tänak   34
9. Kris Meeke   26
10. Eric Camilli   22

1. Volkswagen Motorsport   178 pont
2. Hyundai Motorsport   108
3. M-Sport World Rally Team   90
4. Hyundai Motorsport N   78
5. Volkswagen Motorsport II   74

A bajnokság július elején Lengyelországban folytatódik.


További híreink a rally világából