Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

67 páros áll rajthoz a jövő hónap elején megrendezésre kerülő 73. Lengyel Rallyn. A Mikolajki központú verseny nevezési listájának a legtetején a háromszoros világbajnok, Sebastien Ogier neve szerepel, aki 2014-ben és 2015-ben is győzni tudott itt.

A Mazuri-tóvidékre összesen 32 országból érkeznek résztvevők; a legtöbben, 29-en Franciaországból, 12-en Nagy-Britanniából és Lengyelországból, 10-en Norvégiából, 9-en Finnországból és 8-an Olaszországból. A légnépszerűbb márka ezúttal is a Ford lesz, mivel különböző kategóriákban, összesen 27 pilóta fog Ford Fiestával nekivágni a távnak.

A Volkswagen Motorsport Polo R WRC volánjai mögött természetesen Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala, valamint Andreas Mikkelsen fog helyet foglalni. A Hyundai három autóval indul; Thierry Neuville Lengyelországban visszakerül az első számú alakulatba, és Hayden Paddon csapattársaként szerepel majd, míg a Hyundai Motorsport N színeiben Dani Sordo fog indulni. Az M-Sport-ot Mads Ostberg és Eric Camilli fogja képviselni, de Ott Tänak, Henning Solberg, Yazeed Al-Rajhi és Lorenzo Bertelli is Ford Fiesta RS WRC-vel vág neki a 21 gyorsasági szakasznak.

160608 rajdpolski n2
A Citroen ismét harcba küldi két DS3 WRC-jét, de ezúttal Kris Meeke nem kap szerepet. Yves Mattonék erre a futamra Stéphane Lefebvre-nek és Craig Breen-nek adnak lehetőséget a bizonyításra. A lengyel pályákon egy Mini WRC-t is láthatunk majd, amelyet az ukrán Valeriy Gorban fog terelgetni.

A 15 WRC-s páros mellett 24 pilóta indul R5-ös autóval, köztük a tavalyi Európa-bajnok, Kajetan Kajetanowicz, aki 2010-ben, 2011-ben és 2013-ban is győzni tudott ezeken a pályákon a rally Európa-bajnokság keretein belül. Kajto mellett a Turán Frigyes – Zsiros Gábor kettős is rajthoz áll a Ford Fiesta R5-össel a WRC 2 kategóriában.
A WRC 3-ban 12 páros harcol majd a pontokért, míg a Drive DMACK Fiesta Trophy-ban 9 fiatal pilóta mérheti össze tudását.

A 73. PZM Rajd Polski nevezési listája itt található.


További híreink a rally világából