Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Két héttel azután, hogy Hayden Paddon i20 WRC-je porig égett a Portugál Rallyn, az új-zélandi pilóta már a Szardínia Rallyra koncentrál, ahol egy teljesen új autóval áll rajthoz, és szeretne ismét a dobogón végezni.

Paddon és navigátora, John Kennard megnyerték az Argentin Rallyt, azonban Portugáliában utolérte őket a balszerencse. Paddon rögtön az első napon odacsapta az i20 WRC hátulját a partfalhoz, ami után a fák közé csúsztak, ahol teljesen kiégett a Hyundai-juk. Szerencsére a versenyzőpárosnak nem esett baja, azonban a csapat versenyfutást folytatott az idővel, hogy a semmiből egy új kocsit építsenek Paddonnak a Szardínia Rallyra.

„Nehéz hétvégénk volt Portugáliában, de a baleset nem hagyott bennünk nyomott, – sőt, elszántabbak vagyunk, mint valaha, ezért Szardínián ismét támadni fogunk. Szeretném a csapat minden egyes tagjának megköszönni, hogy elkészültek az autóval. Remélem, hogy egy jó eredménnyel meg tudom majd hálálni nekik ezt a sok erőfeszítést.” –árulta el Paddon a wrc.com-nak.

160603 paddon n2

„Jó emlékeim vannak Szardíniáról. 2014-ben itt versenyeztem először a Hyundai Motorsport színeiben, egy évvel később pedig a pódiumra is felállhattam itt. Az ember soha nem felejti el az első dobogós helyét, és idén ismét szeretnék ott lenni.” - tette hozzá az új-zélandi pilóta.

Az alzenaui alakulat Szardínián is négy autóval áll majd rajthoz. Hayden Paddon és Dani Sordo az elsőszámú csapatot erősíti majd, míg Thierry Neuville és Kevin Abbring a Hyundai Motorsport N színeiben fog szerepelni. Neuville az idei autóval, Abbring pedig a 2015-ös i20-assal fog versenyezni.

A Szardínia Rally június 9-12. között kerül megrendezésre.


További híreink a rally világából