Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Ogier kihagyhatja a Szardínia Rallyt, ha feleségének, Andreanak a verseny ideje alatt indul meg a szülés. A háromszoros világbajnok rajthoz fog állni az olasz futamon, de egy magánrepülő várja majd az algheroi reptéren, ha esetleg indulnia kellene a kórházba.

„Csináltam egy tervet a csapatommal.” –kezdte Ogier az autosport.com-nak. „Egy repülőgép fog várni, és ha hívnak, azonnal indulok. Ezt nem hagyhatom ki. A baba érkezése a rally utánra várható, de sosem lehet tudni, hogy mi fog történni. A csapat tudja, hogy milyen sokat jelent ez nekem, és meg is értenek, - sokan közülük már átéltek hasonlókat. Ez ugyanolyan helyzet, mint amilyenben Andy Murray volt az év elején az Australian Open-en.”

160530 ogier n2

A csapat első embere, Jost Capito a következőket mondta: „Természetesen megértjük őt. Ha minden jól megy, nem lesz probléma. De ha a feleségének szüksége lesz rá, biztosan indulni fog – efelől nincs kétségem.”

Ogierék Svájcban élnek, de német származású felesége, Münchenben akar szülni. A Volkswagen világbajnok pilótája idén minden futamon felállhatott a dobogóra. Monte-Carlóban és Svédországban győzni tudott, Mexikóban és Argentínában második lett, a Portugál Rallyt pedig a harmadik helyen fejezte be. Ogier 114 ponttal vezeti a bajnokságot, 47 egységgel megelőzve norvég csapattársát, Andreas Mikkelsent.

A Szardínia Rally június 9-12. között kerül megrendezésre.


További híreink a rally világából