Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Bryan Bouffier és navigátora, Xavier Panseri a második helyen zárták a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyt az M-Sport Ford Fiesta RS WRC-jével.

Ez a kiváló eredmény talán nem sikerült volna Francois Delecour-ék nélkül, akik a tizenegyes gyorsaságin segítették ki honfitársaikat.

„Hatalmas hibát követtem el a pályabejárás során. Kihagytam egy kereszteződést –Nem jegyeztem fel a megfelelő utat.” – magyarázta Panseri. „Észre se vettem a hibát mindaddig, amíg a jégkémünk nem szólt.” – tette hozzá a francia.

Öt kilométer volt rosszul felírva az itinerben. Panser felhívta Delecour navigátorát, Dominique Savignoni-t, hogy tudna-e segíteni.


„Dominique lediktálta az itinerüket arra az öt kilométerre, amit kihagytam.”Az első három kilométert leírtam, de a telefon szétkapcsolt és nem tudtam lejegyezni mind az ötöt. Öt kilométeren mentünk a mi jegyzetünkkel, három kilométeren Delecourékéval, két kilométeren pedig Bryan a saját szeme után ment és végül az utolsó tíz kilométeren megint a mi itinerünket használtuk.” – fejezte be Panseri.

A történtek ellenére Bouffier elégedett volt az eredménnyel: „Dobogóra akartam állni, de ez nem volt egyszerű, mert a világ legjobb pilótái és csapatai ellen versenyeztünk. Tudtam, hogy kemény lesz, de mi a célra koncentráltunk, jól választottunk gumikat és végül sikerült.”

További híreink a rally világából