Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A 2015-ös rally Európa-bajnok, Kajetan Kajetanowicz idén bemutatkozik a rally világbajnokságban is, ráadásul mindezt a hazai szurkolói legnagyobb örömére, a Lengyel Rallyn teszi.

Kajto és navigátora, Jaroslaw Baran tavaly elhódították a rally Európa-bajnokság első helyéért járó trófeát a Ford Fiesta R5-tel. Idén még nem sikerült futamot nyerniük, azonban kétszer is felállhattak a dobogóra, és 25 pontos előnnyel vezetik a bajnokságot Alexey Lukyanuk előtt.

160518 kajto n2

A lengyel pilóta most pályafutása első WRC-s viadalára készül. A június 30. és július 3. között megrendezésre kerülő Rajd Polski-n a WRC 2 kategóriában fog szerepelni. Kajto 2013-ban már megmutatta, mire is képes a Mikolajki környéki pályákon, ugyanis akkor megnyerte a Lengyel Rallyt, ami akkor még az ERC naptárában szerepelt.

„Amikor tavaly második alkalommal TV kommentátorként voltam jelen a Lengyel Rally helyszínén, ígéretet tettem magamnak és a szurkolóimnak, hogy mindent el fogok követni azért, hogy rajthoz állhassak itt a következő versenyen. Bár már több mint 100 rally van a hátam mögött, egy kicsit ideges vagyok. Idén az az elsődleges célunk, hogy megvédjük az Európa-bajnoki címünket. Nagyon zsúfolt az időbeosztásunk, de arra mindig találunk időt, hogy hazai közönség előtt versenyezzünk.” –nyilatkozta Kajetanowicz.


További híreink a rally világából