Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Volkswagen Motorsport tavaly elhozta a maximális pontszámot Portugáliából. A csapat pilótái összesen 122 pontot gyűjtöttek a mediterrán versenyen, miután kibérelték a dobogó mindhárom fokát, emellett pedig a Power Stage-en is maguk mögé utasítottak mindenkit.

A 2015-ös Portugál Rallyn hármas Volkswagen-siker született Jari-Matti Latvala, Sebastien Ogier és Andreas Mikkelsen jóvoltából. A Power Stage-en Ogier gyűjtötte be az extra 3 pontot, megelőzve két csapattársát, Latvalát és Mikkelsent.

Ezzel a fantasztikus eredménnyel a Volkswagen lett az első gyártó, amely a maximális pontszámot zsebelte be egy versenyen, ezért az alakulat vezetője, Jost Capito szerint ez extra bizalmat ad a csapatának a jövő héten megrendezésre kerülő portugál futamra.

160515 volkswagen n2

„Egy évvel ezelőtt a legsikeresebb futamunkat teljesítettük a Polo R WRC-vel." –mondta Capito a wrc.com-nak. „Nem mindennapi, hogy a maximális pontszámot szerezzük meg egy világbajnoki futamon – és ebben a szezonban már kiderült, hogy milyen izgalmas versenyek várnak ránk, legutóbb például Argentínában. Biztos vagyok benne, hogy Portugália is izgalmas csatákat tartogat mind a négy gyártó számára.”

A Volkswagen versenyzőiből sem hiányzik a motiváció. Andreas Mikkelsen szeretne visszakapaszkodni a bajnoki tabella második helyére, míg Latvala be akarja bizonyítani, hogy a tavalyi győzelme nem volt véletlen. Sebastien Ogier pedig pályafutása első WRC-s sikerét pont a Portugál Rallyn ünnepelhette még 2010-ben.

„A portugál verseny nagyon különleges a számomra. Itt szereztem az első WRC-s győzelmemet, ami egy mérföldkő volt a karrieremben. Több sikert értem el itt, mint bármelyik másik versenyen, és ha idén ismét győzni tudnék, akkor utolérném Markku Alént, aki ötször diadalmaskodott ezen a versenyen.” –nyilatkozta a háromszoros világbajnok.


További híreink a rally világából