Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Toyota Gazoo Racing vezetője, Tommi Mäkinen szerint Juho Hänninen jó eséllyel pályázik a csapat egyik versenyzői ülésére 2017-ben, amikor a japán gyártó visszatér a rally világbajnokságba.

„A következő évben a Toyota három pilótával fog szerepelni, és az egyik legesélyesebb Juho Hänninen lehet.” –nyilatkozta a négyszeres világbajnok a YLE finn közszolgálati televíziónak.

160513 hanninen n2

A Toyota gőzerővel dolgozik a 2017-es Yaris World Rally Car-on, amely már túl van az első teszten. Az első métereket maga Tommi Mäkinen tette meg az autóval Finnországban, de honfitársa, Juho Hänninen is beülhetett a volán mögé. A kocsi tesztelése hamarosan Franciaországban folytatódik, és a Toyota Gazoo Racing már építi a második Yaris WRC-t is.

Hänninen 2010-ben a Skoda Motorsporttal megnyerte az IRC-t, rá egy évre pedig az SWRC bajnoka lett. 2013-ban a Hyundai Motorsport tesztpilótájaként kezdett el dolgozni, 2014-ben pedig néhány futamon rajthoz is állt az i20 WRC-vel. Utoljára a 2015-ös Finn Rallyn versenyzett, azonban ekkor már egy privát Ford Fiesta RS WRC-t terelgetett, és a hatodik helyen ért célba. Idén a Toyota Yaris WRC fejlesztésében vesz részt, emellett pedig minden világbajnoki futam pályabejárásán jelen van.

Hänninen mellett több pilóta neve is szóba került már a Toyotánál, többek között Jari-Matti Latvaláé, Esapekka Lappié valamint Mikko Hirvonené.


További híreink a rally világából