Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Nasser Al-Attiyah tavaly év végén leszögezte, hogy 2016-ban a Rio de Janeiró-i nyári olimpiai játékokra való felkészülésére akar koncentrálni, azonban most elárulta, hogy megkereste a Volkswagen Motorsportot, mivel szeretne versenyezni a csapat negyedik Polo R WRC-jével.

A 45 éves katari pilóta 2004 óta vesz részt világbajnoki futamokon, de csak 2012-ben és 2013-ban versenyzett World Rally Carral, a legjobb eredménye pedig egy negyedik hely volt, amelyet egy Citroen DS3 WRC volánja mögött szerzett a 2013-as Portugál Rallyn.

2014-ben és 2015-ben a WRC 2 kategóriában szerepelt, ahol hét futamgyőzelmet ünnepelhetett és mindkét évben megnyerte a bajnokságot.

160509 alattiyah n2

A kétszeres Dakar-győztes idén a riói ötkarikás játékokra, azon belül is a skeet-lövészetre fókuszál, de ha sikerül megegyeznie a világbajnok rallycsapattal, akkor már az augusztusi Német Rallyn beülhet a Volkswagen Motorsport II Polo R WRC-jébe.

„Tárgyaltam a Volkswagennel arról, hogy esetleg versenyeznék az egyik Polo R WRC-jükkel.” –nyilatkozta Al-Attyiah a motorsport.com-nak. „Szeretnék a második számú csapatukban szerepelni, ahol Andreas Mikkelsen is megy. Ha rábólintanak, akkor már a Német Rallyn ott lehetek, és a szezon hátralévő hat versenyén is rajthoz állnék. Ha mégsem kapok zöld utat, akkor sem indulok a WRC 2-ben, inkább megtartom a pénzügyi keretet a következő évre, viszont a tereprally világkupán és a közel-keleti rallybajnokságban továbbra is versenyezni fogok.”


További híreink a rally világából