Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Monte-Carlo Rally második napja hasonlóan izgalmas volt, mint tegnapi.

A pénteki nap reggelén, egy több mint 49 kilométeres gyorsaságival kellett szembenézni a mezőnynek. A Vitrolles –Faye közti távot Sebastien Ogier teljesítette a leggyorsabban. A VW francia világbajnoka 11,7 másodperccel volt gyorsabb Bryan Bouffier-nél. Ogier ezzel a szakaszsikerrel előreugrott az összetett második helyére. Kris Meeke és Robert Kubica továbbra is hatalmas csatát vívtak egymással. Végül a Citroenes pilóta 4,3 másodperccel bizonyult jobbnak Kubicánál.

A WRC2-t vezető Yurii Protasov defektet kapott és meg kellett állni a szakaszon. A kerékcserének köszönhetően Armin Kremer vette át a vezetést a kategóriában.

A nyolcadik gyorsaságin Bryan Bouffier diadalmaskodott, és ezzel megakadályozta, hogy Ogier tovább csökkentse hátrányát az összetettben. A Ford Fiesta RS WRC-vel versenyző francia 0,2 másodpercet adott Ogiernek.

Armin Kremer nem sokáig élvezhette a vezető pozíciót a WRC2-esek között. Az előző gyorson Protasov kapott defektet, most pedig Kremer jutott hasonló sorsra. A német közel 4 percet veszített és ez elég volt ukrán ellenfelének, hogy visszavegye a géposztályban az első helyet.


Mikko Hirvonennek a szélvédő páramentesítőjével gyűlt meg a baja. A finn a tizenegyedik időt autózta, és fél percet kapott csapattársától, Elfyn Evans-tól. Ezzel a fiatal walesi megerősítette nyerő pozícióját a házi csatában.

A délutáni fordulóban Ogier verhetetlennek bizonyult. A kilencedik, Vitrolles – Faye szakaszon közel 23 másodperces előnnyel ért a beíróba. Bouffier csak az ötödik lett, miután megforgott a pálya elején. Ogier 11,2 másodperces előnnyel az élre állt.

Robert Kubica a szakasz 33. kilométerénél leesett az útról és ezzel vége lett a versenyének. Kris Meeke egyedül maradt a harmadik helyért folytatott csatában. „Láttam a kocsit az árokban. Egy csúszós féktávnál volt… Tudtam, hogy az egyik előttem induló van ott, ezért visszavettem a tempóból.” –nyilatkozta Meeke.

Jari-Matti Latvala továbbra is szenved. Neki is meg kellett állnia, mert defektet kapott. Latvala balszerencséjének köszönhetően, Elfyn Evans előreugrott az ötödik pozícióba. A finn Volkswagenes a nyolcadik helyre esett vissza.

A tízes gyorsaságin Sebastien Ogier folytatta sikersorozatát. Megduplázta előnyét Bouffierrel szemben. A két franciát már 22 másodperc választotta el. Mads Ostberg csökkenteni tudta hátrányát csapattársával, Kris Meeke-vel szemben. A nap elején 1 perc 11 másodperc volt a két Citroenes között. Ez a különbség 49 másodpercre csökkent.


Andreas Mikkelsen rengeteg időt veszített, amikor a Polo R WRC-je lecsúszott az útról. Meg kellett várnia a nézőket, hogy visszategyék őt az útra. „Azt hittem olyan öt-tíz százalékos a tapadás, de valójában nulla volt.” –magyarázta a norvég. Ennek a hibának köszönhetően Mikkelsen közel 10 perces lemaradásba került Ogierrel szemben.

A nap utolsó gyorsaságiját Latvala zsebelte be. A finn 3,9 másodperccel végzett csapattársa, Ogier előtt. A harmadik időt Kris Meeke autózta a DS3 WRC-vel. Latvala az összetettben megelőzte Evanst, de több mint 3 percre van a negyedik helyen tanyázó Ostbergtől.

Az összetett állása tizenegy gyorsasági szakasz után:
1. S.Ogier – J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 3:14:51.3
2. B.Bouffier – X.Panseri (Ford Fiesta RS WRC) +51.1
3. K.Meeke – P.Nagle (Citroen DS3 WRC) +1:38.6
4. M.Ostberg – J.Andersson (Citroen DS3 WRC) +2:48.9
5. JM.Latvala – M.Antilla (Volkswagen Polo R WRC) +6:04.4
6. E.Evans – D.Barritt (Ford Fiesta RS WRC) +6:14.5
7. M.Hirvonen – J.Lehtinen (Ford Fiesta RS WRC) +6:43.7
8. A.Mikkelsen – M.Markkula (Volkswagen Polo R WRC) +10:16.9
9. J.Melichárek – E.Melichárek (Ford Fiesta RS WRC) +16:00.8
10. Y.Protasov – P.Cherepin (Ford Festa R5) +21:14.6

További híreink a rally világából